Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı

“10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 40 Cevabı

insanlığa örnek olarak sunmaktadır: “Hiç şüphesiz İbrahim, bir tevhid önderi olarak Allah’a gönülden itaat eden iyilik rehberiydi, müşriklerden de değildi.”

Hz. İbrahim’in (a.s.) (Görsel 2.1) oğlu Hz. İsmail (a.s.) de Kur’an-ı Kerim’in örnek gösterdiği gençlerdendir. Babası Hz. İbrahim (a.s.), rüyasında oğlunu kurban ettiğini görmüş, bunu oğluna söylediğinde Hz. İsmail (a.s.), “… Babacığım! Sana emredileni yap; inşaal- lah beni sabredenlerden biri olarak bulacaksın…”(7) diyerek hem Allahü Teâlâ’nın takdirine tam bir teslimiyet göstermiş hem de babaya itaatın örneğini vermiştir.

Kâbe’nin yapımında da babasına yardım etmiş olan Hz. İsmail (a.s.), Kur’an’da, “Kitapta İsmail’i de zikret (an). O, hakikaten sözüne sadıktı; resûldü, nebî idi. Halkına namazı ve zekâtı emrederdi ve Rabb’i katında kendisinden razı olunmuştu.”(8) ayetleriyle övülmektedir.

Hz. Musa’dan (a.s.) sonra İsrâiloğulları, dönemlerindeki peygamberle görüşerek kendilerine eziyet ve haksızlık eden düşmanlarına karşı savaşılmasını istediler. Peygamber, Tâlût isimli askeri, komutan olarak görevlendirdi. Henüz genç bir delikanlı olan Hz. Dâvûd (a.s.) da Tâlût’un ordusuna katıldı ve yapılan savaşta düşman ordusunun komutanı Câlût’u öldürdü. Savaş, müminlerin zaferiyle sonuçlan- dı.(9) Bu olayda İsrâiloğulları Tâlût’un komutanlığına karşı çıkarken Hz. Dâvûd (a.s.) Allahü Teâlâ’nın takdirine rıza gösterip Tâlût’un yanında yer aldı ve onun emirlerine Allah (c.c.) için itaat etti. Allahü Teâlâ da Hz. Dâvûd’u (a.s.) ödüllendirerek ona peygamberlik, hükümdarlık, ilim, adaletle hüküm verme liyakati, güzel ve etkili konuşma yeteneği verdi, demiri işleyip zırh yapmayı öğretti, dağları ve kuşları onun emrine verdi.(10) Hz. Dâvûd’a (a.s.) Zebûr adlı kitabı da indirdi.(11)

Allah (c.c.), Hz. Dâvûd’un (a.s.) oğlu Hz. Süleyman’ı (a.s.) da peygamberlikle görevlendirdi, hükümdar yaptı ve ona ilim öğretti; kuşların dilini anlama yeteneğini verdi. Rüzgârı, kuşları, cinleri ve pek çok yaratığı onun emrine verdi.(12) Hz. Süleyman (a.s.) da Allah’ın (c.c.) bu iyiliklerine karşılık, “… Bizi, mümin kullarının birçoğundan üstün kılan Allah’a hamdolsun…”(13) diyerek şükretti. Allahü Teâlâ’ya ibadet için Kudüs’teki Mescid-i Aksâ’yı yaptırdı (Görsel 2.2).

Allahü Teâlâ Kur’an-ı Kerim’de, “Andolsun biz Dâvûd’a tarafımızdan apayrı bir lütufta bulunduk. ‘Ey dağlar! Onunla birlikte (Rabb’inizi) tesbih edin. Ey kuşlar! Siz de!’ dedik ve onun için demiri yumuşattık.”(14) ve “Biz Dâvûd’a Süleyman’ı armağan ettik. O ne iyi kuldu! Yönü hep Allah’a dönüktü.”(15) buyurarak bu peygamberlerden övgüyle söz eder. Çünkü Hz. Dâvûd (a.s.) ve

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 40 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!