Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı

“10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 72 Cevabı

parklarda, bahçelerde gezinen, dağda, kırda çalışan veya piknik yapan insanların bıraktığı çöpler; emisyon ölçümü yapılmamış araçlardan havaya karışan zehirli gazlar, fabrikalardan çıkan dumanlar; denizlere ve ırmaklara akıtılan zararlı atıklar çevreyi kirletmektedir. Çevreyi korumada duyarlı olan dinimiz, kirliliğe sebep olan her türlü davranışı yasaklamıştır. “Ümmetimin iyi ve kötü amelleri bana arz edildi. İyi ameller içinde, insanlara eziyet veren (çöp, taş vb.) şeylerin yoldan alınıp kaldırılmasını gördüm. Kötü ameller içinde ise yerlere tükürmek de vardı.”*30) buyuran Resûlullah (sav.), çevre temizliğini korumada her davranışın iyilik; çevrenin kirlenmesine sebep olan her davranışın da kötülük olduğunu belirtmiştir.

İslam dini bedenin, giysilerin, yiyecek ve içeceklerin temiz olmasına önem verdiği gibi çevrenin temiz tutulmasına da önem vermektedir. “Allah güzeldir, güzeli sever; cömerttir, cömerdi sever, temizdir ve temizi sever. Evlerinizin çevresini temizleyin.”30 (31) buyuran Peygamberimiz (sav), “Suyun akıp geçtiği yerleri, gölgelikleri ve yolları kirletmeyin.”(32) ve “Sizden hiç kimse durgun suyu (gölleri, denizleri) kirletmesin.”(33) demiştir. İnsanların gelip geçtikleri yerlerden kâğıt, çöp vb. atıkları; taş, diken, pislik gibi cisimleri temizlemenin Müslümanlığın gereği olduğuna da şu hadisiyle dikkat çekmiştir: “İmanın en üst şubesi aÜ! 2! aJİ ^ (lâ ilâhe illallâh) sözü, en aşağısı da yoldan ezayı (insanları rahatsız edici şeyleri) kaldırmaktır.”(34) Ev, okul, iş yeri gibi insanın bulunduğu her yerin temizliğine önem veren İslam, ibadethanelerin ve çevresinin temizliğine önem verilmesini de emretmiştir. Kâbe’nin ve çevresinin temiz tutulmasıyla ilgili, “… Tavaf edenler, ibadete kapananlar, rükû ve secde edenler için evimi temiz tutun…”(35) emri, cami ve mescit gibi ibadet yerlerinin de temizliğini kapsamaktadır (Görsel 3.8).

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 72 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!