Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı

“10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Bilim ve Kültür Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 98 Cevabı

güvenimiz artar. Fakat bizi çekiştiren kimseye sevgi duymayız. Onunla konuşmak, evine gidip konuğu olmak istemeyiz. Biz de sevdiğimiz, saygı duyduğumuz, kendilerinden sevgi ve saygı gördüğümüz, sevinç ve üzüntülerimizi paylaştığımız kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın, dostlarımızın, akrabamızın, komşularımızın ya da sevelim veya sevmeyelim başka insanların gıybetini yaparsak onlar da bizden uzak dururlar. Bizimle ilişkilerini keserler. Biz de bu durum karşısında hem mahcup olur hem de üzülürüz.

Gıybet, İslam dininde haram kılınmıştır. Allahü Teâlâ bu konuda Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyur- maktadır:“Ey iman edenler!… Birbirinizin gıybetini yapmayın; herhangi biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte, bundan tiksindiniz! Allah’a karşı gelmekten de sakının. Şüphesiz Allah, tövbeleri çokça kabul etmektedir, (O’nun) rahmeti ve merhameti sonsuzdur.”(58) buyurmaktadır.

“Her duyduğunu başkalarına nakletmesi kişiye yalan olarak yeter.”(59) diyerek söz taşımaktan sakındıran Peygamberimiz (s.a.v.), gıybet eden kimseler hakkında, “İnsanların en kötüleri; kovculuk yaparak dolaşan, birbirlerini seven kişilerin arasını bozan ve insanları birbirinden ayırmak isteyenlerdir.”(60) 61 62 63 demiş ve bu insanların tövbe etmedikçe ahirette cennete giremeyeceklerini belirtmiştir/61)

Etkinlik

“Bir dinle, yüz düşün, bir tek söz söyle!”

“İnsan ne bulursa dilinden bulur.” atasözlerini yorumlayınız.

  • Cevap:

Bir dinle, yüz düşün, bir tek söz söyle!” atasözü, insanların düşünmeden veya gereksiz yere konuşmalarının yanlışlığını vurgular. İnsanların konuşmadan önce düşünmeleri, sözlerinin etkilerini ve sonuçlarını göz önünde bulundurmaları önemlidir.

İnsan ne bulursa dilinden bulur. atasözü ise insanların iç dünyalarının, düşünce ve duygularının dışa yansıdığını ifade eder. Bir kişinin dilinin altında saklayamadığı duygu ve düşünceleri, konuşurken kendiliğinden ifade eder. Bu atasözü, insanların samimiyet ve dürüstlük içinde olmalarının gerekliliğini vurgular.

Her iki atasözü de, iletişimde dikkatli olmanın, düşünerek ve ölçülü konuşmanın önemini anlatır. Ayrıca insanların içsel dünyalarıyla dışa yansıyan davranışları arasındaki bağa işaret eder.

10. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Bilim ve Kültür Yayınları Sayfa 98 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!