Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Yaşadığınız şehirde inşa edilmiş en eski caminin hangisi olduğunu ve hangi dönemde yaptırıldığını araştırınız.

Yaşadığınız şehirde inşa edilmiş en eski caminin hangisi olduğunu ve hangi dönemde yaptırıldığını araştırınız.  Cevapları Meb Yayınları’na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Yaşadığınız şehirde inşa edilmiş en eski caminin hangisi olduğunu ve hangi dönemde yaptırıldığını araştırınız.

Soru: Yaşadığınız şehirde inşa edilmiş en eski caminin hangisi olduğunu ve hangi dönemde yaptırıldığını araştırınız.

  • Cevap:

İstanbul’un en eski camii: Arap Camii İstanbul’da Galata’da yer alan kiliseden çevrilme en büyük cami.

Caminin, Emevî Kumandanı Mesleme b. Abdülmelik tarafından 97-99 (716-717) yılları arasında yapılan İstanbul kuşatması sırasında inşa edildiği yolundaki rivayetin aslı olmadığı bilinmektedir. Bizans’ın müslümanlar için yapılmasına müsaade ettiği mescidin ise şehrin içinde olduğu anlaşılmaktadır. Galata’da VI. yüzyıla ait Aya İrini (Hagia Eirene) Kilisesi’nin kalıntıları üstünde, İstanbul’da Latin hâkimiyeti yıllarında (1204-1261), muhtemelen Katolikler tarafından San Paolo adında bir kilise yapılmış, fakat kesin olarak XIV. yüzyıl başlarında bu yapı Dominiken tarikatı mensuplarının eline geçerek aynı yerde büyük bir manastır ile San Paolo ve San Domenico adına yeni bir kilise inşa edilmiştir. XIV ve XV. yüzyılın ilk yarısında pek çok İtalyan buraya gömülmüştür.

Ankara’nın ilk camisini biliyor muydunuz?

Selçuklu döneminden kalma en eski camii. Ankara’nın ilk camisi olan Sultan Alaeddin Camii 800 yıldır manevi heybeti ile müminlere hizmet veriyor. Ankara Kalesi içinde yapılan tarihi Sultan Alaeddin Camii yıllar içerisinde 3 büyük restorasyondan geçirildi. Kısmi orjinalliğini kaybetse de iki mihrabı ve sütunları orjinalliğini muhafaza ederek günümüze kadar geldi.

12. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 22 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!