Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112

“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 112 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 112

müşriklere meydan okuyan Sa’d b. Ubâde’den komutanlık sancağını alıp Hz. Ali’ye vermiştir. Amcası Hz. Hamza’yı şehid eden Vahşî’yi, Ebu Süfyan’ın eşi Hind’i, Ebu Cehil’in oğlu İkrime’yi ve daha pek çok kişiyi atfetmiştir.44 Allah Resulü’nün(sav) bu tavrı onun rahmet peygamberi olduğunu açıkça ortaya koyan örneklerdendir.

Savaşın doğasında var olan vahşet, öldürme ve tahrip etme gibi yıkıcı unsurlar Kur’an-ı Kerim’de hoş görülmemiştir. Bundan dolayı zorunluluk hâli dışında barış içinde yaşamın devam ettirilmesi esas kabul edilmiştir. Peygamber Efendimiz de bu doğrultuda hareket etmiş, komutanlarına savaştan önce düşmana barış teklif etmelerini emretmiştir.45 Diğer taraftan kadın ve çocukların, savaşa katılmayanların, din adamlarının öldürülmesini yasaklamış; ekili arazinin ve mabetlerin tahrip edilmemesini emretmiştir.46

Resul-i Ekrem uluslararası alanda sulhu sağlamak için devlet yöneticilerine mektuplar göndererek İslam’ı kabul ettikleri takdirde barış ve huzura kavuşacaklarını47 48 ifade etmiştir. Ülke sınırları içerisinde yaşayan fakat Müslüman olmayanların inanç özgürlükleri ise “Dinde zorlama yoktur…”46 ilahi fermanıyla güvence altına alınmıştır.

Peygamber Efendimiz gençlik yıllarından itibaren Mekkelilerin temel geçim kaynağı olan ticaret ile meşgul olmuştur. Ticari faaliyetlerinde bilhassa dürüstlüğü ile öne çıkmış, bu alanda da insanların güvenini kazanmıştır. Peygamberlikten sonra şahsi ihtiyaçları için ticaret yapmaya devam eden Allah Resulü(sav), ashabını da çalışıp üretmeye teşvik etmiştir. Bu konuda “Hiç kimse elinin emeğiyle kazandığından daha hayırlısını yememiştir.”49 buyurarak temel bir prensip belirlemiştir.

Müslüman’ın tüm hayatı ile ilgili hükümler içeren Kur’an-ı Kerim’de iktisadi hayata dair düzenlemeler de yer almıştır. “Ey iman edenler, mallarınızı aranızda haksız yollarla yemeyin. Ancak kendi rızanızla yaptığınız ticaret bunun dışındadır…”50 ayeti ile meşru olan alışverişin genel sınırları belirlenmiş, haksız kazançlar açıkça yasaklanmıştır. Ticaretin Islami usullere göre yapılmasına önem veren Hz. Peygamber, hicretten sonra Medine’de Müslümanlara ait bir pazar yeri kurmuştur. Burada esnafın sabit yerler edinmesi yasaklanarak ticaret

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 112 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!