Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 15

“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 15 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 15

PEYGAMBERİMİZİN AHLAKİ VASIFLARI

Allah(cc)*, en güzel surette var ettiği insana hayrı ve şerri öğretmiş, eğriyi ve doğruyu göstermiştir.1 Dolayısıyla insan fıtraten iyiyi ve kötüyü ayırma yeteneğine sahip olarak yaratılmıştır. Ancak bu özellik kişinin doğru yolu bulması için tek başına yeterli değildir. Bu nedenle Allah Teâlâ emir ve yasakları ile belirlediği ahlaki kural ve erdemleri insanlığa en güzel şekilde sunmaları için peygamberler göndermiştir.

Peygamberimiz*8-3-”-)** “Müminlerin iman bakımından en mükemmeli, ahlak bakımından en güzel olanıdır.”2 buyurarak iman ile ahlak arasındaki ayrılmaz bütünlüğe işaret etmiştir.

Dikkat çektiği bu hususun en güzel örneklerini de kendi hayatında göstermiştir. Elçisini insanlığa güzel bir timsal3 olarak sunan Allah Teâlâ da “Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin.”4 ayetiyle Hz. Peygamber’in bu özelliğini övmüştür.

Nebi(sav), ahlaki değerlerin yozlaştığı cahiliye toplumunda yetişmiş olmasına rağmen halk arasında güzel ahlakı ile dikkat çekmiştir. Bu nedenle Mekkeliler “emin” lakabını onun isminin yanına yakıştırarak kendisine “Muhammedü’l-Emin” diye hitap etmişti. Çünkü o, dürüst ve doğru sözlüydü. Ahde vefa gösterir, verdiği sözü mutlaka yerine getirirdi. Emanete hıyanet etmezdi. Aynı zamanda nazik ve kibar bir yapıya sahip olan Peygamber Efendimiz, konuştuğu kimse sözünü tamamlayıncaya kadar yüzünü ondan çevirmez, tokalaşmak üzere elini tutan kişi bırakmadıkça onun elini bırakmazdı.

Hz. Peygamber, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş5 * olmasının gereğine uygun davranır, insanları kırıp incitmemeye hassasiyet gösterirdi. Övünmekten ve kendisinin övülmesinden hoşlanmaz, her hâlinde mütevazı lığı esas alırdı. Daima muhatabına mütebessim bir çehreyle yaklaşır, kaba davranışlardan kaçınırdı. Toplumda insanlar arasında hiçbir şekilde ayrım yapmaz, merhametli ve yumuşak kalpli olmaya özen gösterirdi. Yaşadığı zorluklara sabırla göğüs gerer, ümitsizliğe kapılmayarak tevekkül ederdi.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 15 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!