Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 23 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 23

Allah Resulü(sa v) ibadetlerin yerine getirilmesi hususunda ümmetine kolaylık sağlamayı tercih etmiştir. İmkânı olanların hac görevini yerine getirmesinin farz olduğunu bildirmiş, Müslümanların ‘‘Her sene mi?” sorusuna hemen cevap vermemiştir. Sorunun ısrarla tekrarlanması üzerine “Eğer evet deseydim her sene hac yapmanız farz olacaktı ve siz de buna güç yetinmeyecektiniz.”36 buyurmuştur. Teravih namazını kendisinin imamlığında cemaatle kılmak isteyen ashabının talebini, böyle yaparsa bu namazın ümmetine zorunlu olacağını ve bazılarının bunu yerine getirmekten aciz kalabileceğini söyleyerek geri çevirmiştir.

Benim ve sizin durumunuz, (gece) yaktığı ateşe üşüşen böceklerle pervanelere engel olmaya çalışan adamın durumuna benzer. Ben sizi ateşten korumak için kuşaklarınızdan tutuyorum, siz ise benim elimden kaçıp ateşe girmeye çalışıyorsunuz.”

Peygamberimiz^av) namaz kıldırırken bir çocuk ağlaması duyduğunda okuyuşunu kısa tutardı.38 Rahmet Elçisi, ashabının da aynı hassasiyeti göstermesini isteyerek “Sizden biri namaz kıldırırken cemaatin durumunu dikkate alarak kıldırsın. Zira cemaat içinde zayıf, hasta ve yaşlı olanlar vardır…”39 buyurmuştur.

Hz. Peygamber, tebliğine olumlu cevap vermeyenlere bile merhamet nazarı ile bakıyordu. O, iman etmeyenlerin dünya ve ahiret mutluluğunu kaçıracak olmalarından derin üzüntü duyuyor, inanmaları için olağanüstü gayret sarf ediyordu. Bu gayreti Kur’an-ı Kerim’de “(Resul’üm!) Onlar iman etmiyorlar diye neredeyse kendini mahvedeceksin!”40 ayetiyle ifade bulmuştur.
Uhud Savaşı’nın en şiddetli anında ordusu dağılmak üzere ve kendisi de yaralanmış iken “Allah’ım! Kavmi- me doğru yolu göster. Çünkü onlar bilmiyorlar.”41 diye niyazda bulunması onun merhametinin belki de doruk noktasıdır. Taif yolculuğu sırasında kendisini taşlayan- ların hidayeti için dua etmesi, Mekke’ye zaferle döndüğünde Müslümanlara işkence etmiş kimseleri bağışlaması da onun merhametinin göstergesidir.42

Şefkat ve merhameti engin olan Peygamber Efendimiz yalnızca insanlara değil tüm mahlukata rahmet gözüyle bakmış ve Müslümanlara da bunu tavsiye etmiştir. Devesini aç bırakıp çok çalıştıran bir sahabisini uyaran Rahmet Elçisi,

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 23 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!