Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 19 Cevabı

Allah Resulü (s.a.v.), Taif dönüşü Nevfel kabilesinin lideri Mut’im b. Adiyy’in himaye etmesiyle güvenli bir şekilde Mekke’ye girdi.15 Diğer Arap kabileleri ile görüşmelerini yoğunlaştıran Peygamberimiz (s.a.v.), İslam’a davet ettiği muhataplarından Kureyş’e karşı kendisini desteklemelerini istiyordu. Fakat hiçbir Arap kabilesi onun bu çağrısına olumlu cevap vermedi. Nihayet Akabe’de gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Medineliler, Hz. Peygamber’in davetini kabul ettiler. Böylece Müslümanların hicret yurdu belli oldu. Bundan sonra atılacak ilk adım, Mekke’de zor şartlar altında yaşayan Müslümanları, kardeşçe karşılanacakları Medine’ye ulaştırmak olacaktı.

Medine’ye hicretin başladığını ve Müslümanların gruplar hâlinde Mekke’yi terk ettiklerini gören müşrikler, onların Medine’de güç oluşturacağından endişe ettiler. Bu sebeple Hz. Peygamber’i öldürmeye karar verdiler. Mekkelilerin niyetini öğrenen Allah Resulü (s.a.v.), 622 yılında Medine’ye hicret etmek için Hz. Ebu Bekir ile buluştu. İki hicret yolcusu Sevr Mağarası’nda birkaç gün kaldıktan sonra daha önceden anlaştıkları bir rehberle 622 yılında Medine’ye doğru hareket ettiler. Yaklaşık sekiz günlük bir yolcuğun ardından Medine yakınlarında bulunan Kuba’ya vardılar. Burada bir süre kaldıktan sonra asıl hedefleri olan Medine’ye ulaştılar.

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) davetini daha iyi şartlarda yerine getirmek için gerçekleştirdiği hicretten sonra İslami tebliğ yeni bir boyut kazandı. Bu çerçevede kardeşlik uygulaması ile Müslümanları birleştiren, Medine Sözleşmesi ile farklı gruplara bir arada yaşamayı öğreten faaliyetler gerçekleştirildi.18 Hz. Peygamber, Medinelile- ri anlaşmaya dayalı olarak birleştirdikten sonra Medine dışındaki farklı din ve ırklara sahip insanlarla dinî, siyasi ve ticari ilişkilerde bulundu. Hz. Peygamber’in davetini daha geniş kitlelere duyurma girişimi olan bu adımlara muhatapları düşmanca karşılık verdiler. Bu sebeple başta Mekke müşrikleri olmak üzere Yahudi ve Hıristiyan- larla Müslümanlar arasında çatışmalar meydana geldi.

Yaşanan siyasi ve askerî gelişmeler sonrasında Mek- kelilerle 628 yılında Hudeybiye Barış Antlaşması imzalandı. Daha sonra Hz. Peygamber, Arap Yarımada- sı’nda bulunan kabilelere ve komşu devletlere İslam’a davet mektupları göndermeye başladı.

Mekkelilerin Hudeybiye Barış Antlaşması’m bozması üzerine Mekke şehri Müslümanlarca 630 yılında fethedildi. Bu yeni durum, Medine’yi Hicaz’ın yeni siyasi merkezi hâline getirmişti. Bu nedenle Arabistan’ın çeşitli bölgelerinden Hz. Peygamber’e biat etmek için kabileleri temsilen heyetler gelmeye başladı. Bu yüzden bu yıla “Elçiler Yılı” adı verildi. Allah Resulü (s.a.v.) gelen heyetleri Medine’de birkaç gün misafir edip onlara İslam’ın esaslarını öğretmişti. Bununla da kalmayıp kendileriyle birlikte onlara dinlerini öğretecek öğretmenler de göndermişti.20 Hz. Peygamber, Mekke’de başlayan davetini böylece bütün Arap Yarımada- sı’na ulaştırmış oldu.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 19 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!