Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 124

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 124 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 124

Kimileri meditasyonu tek ritüel olarak sayarken kimileri de dindar bireyin günlük hayattaki her türlü eylemini ritüel sayar. Başka bir deyişle ritüeller, sadece belirli bir şekille bağlantılı değildir. Bununla birlikte müstakil belirlenmiş ritüel zaman ve mekânları da vardır. Bu mekânların başında viharalar gelir. Bir viharada şu bölümler yer alır:

1. Genel ibadet salonu
2. Meditasyon odası
3. Misafirhane
4. Kutsal emanetler binası
5. Özel olarak düzenlenmiş avlu<

Budizm’in temelleri, Triratna’da (üç kısımlı cevher) toplanmıştır; bunlar Buda, Dharma ve Samgha’dır. Dharma, Buda’nın bulup bildirdiği doktrin ve inançtır. Samgha ise, rahip ve rahibelerin cemaatidir. Triratna ise “Buda’ya sığınıyorum, Dharma’ya sığınıyorum, Samgha’ya sığınıyorum.” şeklinde ifade edilen ve bir kimseyi Budist yapan esaslardır. Bu nedenle Budist âmentüsü olarak kabul edilmiştir.

Budist rahiplerin en önemli ayini, 15 günde bir yapılan ‘günahların itiraf ayini’dir. Rahipler, itiraf maddelerini okuyan bir pir ile toplantıya katılarak en ufak günahlarını dahi itiraf ederler.
Budizm’de topluca icra edilen zorunlu bir ritüelin olduğu söylenemez. Genelde keşişler tapınaklarda veya manastırlardaki salonlarda dinî ritüelleri icra ederken diğer Budistler dinî sorumluluklarını, müsait oldukları zaman evlerinde veya tapınaklarda yerine getirirler (Görsel 5.18).
Budist ibadet takvimi de diğer pek çok dinde olduğu gibi ay takvimine göre belirlenir. Buna göre her ayın birinci (hilal) ve on beşinci (dolunay) günleri uposatha günüdür. Bu günlerde Budistler viharalarda oruç tutan, dua eden, meditasyon yapan keşişlere katılır. Ayrıca hilal ve dolunayı takip eden sekizinci günler de kutsal günler arasında sayılır ve özellikle ruhbanların bu günlerde diğer iki gün gibi oruç tutmaları tavsiye edilir. Dinî bayramlara ait kutlamalar ve bu günlere atfedilen önem, değişik ekollere mensup Budist ülkelerinde farklılıklar gösterir.
Dinî bayramlar, din adamları ile halkın bir araya geldiği özel günlerdir. Halk, bayram vesilesiyle tapınaklara gelirken çeşitli yiyeceklerin yanı sıra, tabak, çanak, çeşitli elbiseler vb. eşyaları da hediye olarak getirir.22 (23)

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 124 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!