Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 89

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 89 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 89

Ülkemizde İslam dininin temel bilgi kaynaklarını ve yöntemini, tarihî tecrübesi ile güncel talep ve ihtiyaçları dikkate alarak dinî konularda karar verip, görüş bildirmek ve dinî soruları cevaplandırmak, Din İşleri Yüksek Kuruluna aittir. Kurul, fetva verirken ve soruları cevaplandırırken Kur’an’ın ve sünnetin yanında sahabe görüşlerinden, icma ve müçtehit imamların içtihatlarından da yararlanmaktadır. Kur’an’ı doğru ve sağlıklı anlama konusunda sünnetin ve sahabenin yol göstericiliğini zorunlu görür. Bununla birlikte dinî yaşantımızla ilgili ortaya çıkan yeni durum ve meselelerin tamamının sadece geleneksel mirasımızdan hareketle her zaman çözülemeyeceği de göz önünde tutulur. Bu durumda dahi Kurul, salt aklı kullanarak çözüm üretme yerine, yine Kur’an, sünnet, icma ve kıyas eksenli bir çalışma yapmayı tercih eder.(6)

Not Edelim

Fetva: Hayatın akışı içerisinde Müslümanların karşısına çıkan problemlere ilişkin, sahasında uzman olan İslam fıkıh âlimlerince gösterilen çözüm yolu.
İcma: Hz. Peygamber’in (s.a.v.) vefatından sonraki dönemlerde fıkıh âlimlerinin Kur’an-ı Kerim ve sünnetten hareketle bir konuda görüş birliğine varmaları.
İçtihat: Kur’an-ı Kerim ve hadislerden delil ve hüküm çıkarabilecek seviyedeki İslam fıkıh bilginlerinin, hakkında bir emir veya yasak olmayan konularda Kur’an-ı Kerim ve sünnetten yeni hükümler çıkarmaları.
Kıyas: Hakkında açık hüküm bulunmayan bir meselenin hükmünü, aralarındaki ortak özellik ve benzerliğe dayanarak Kur’an-ı Kerim veya sünnette hükmü belirtilen bir meseleye göre belirleme.
Müçtehit: Kur’an-ı Kerim ve hadislerde açıkça karşılığı bulunamayan yeni konulara Kur’an-ı Kerim ve sünnet çerçevesinde yeni çözümler bulabilmek için çalışan ve çözüm üreten İslam hukuk bilgini, fıkıh âlimi.

Güncel dinî meselelerin çözümünde tek bir yöntemden söz etmek mümkün değildir. Bu meselelerin büyük çoğunluğu önceki dönemlerde benzeri bulunmayan yeni konulardır. Bunlarla ilgili ne Kur’an ve sünnet gibi temel kaynaklarda ne de klasik fıkıh eserlerinde açık bir hüküm bulunur. Bu meselelerin Kur’an’ın genel ilkeler ortaya koyan ayetleri, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sünneti ve sahabenin bu nitelikteki söz ve uygulamaları ve fıkhın genel prensipleri ışığında yeni içtihatlarla çözümlenmesi dışında bir seçenek yoktur. İçtihat yoluyla yeni meselelerle ilgili helal, haram, caiz, caiz değil gibi hükümler ortaya konmaktadır. Konu doğrudan din ve dindarlıkla ilgili olup her bakımdan özel bir hassasiyete sahiptir. Bu yüzden yeni problemlerle ilgili çözüm arayışlarında bazı esasların dikkate alınması zorunludur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 89 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!