Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 92

“12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 92 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 92

İslam dininin iktisadi hayatla ilgili ahlaki ilkelerinden biri de ölçülü olmaktır. İslam dini meşru kazancı istemekle birlikte onun israf gibi meşru olmayan yollarla kullanılmasını yasaklamıştır (Görsel 4.3). Kur’an-ı Kerim’de Yiyin için fakat israf etmeyin. Çünkü Allah israf edenleri sevmez.”(15) buyrulmaktadır.

Aynı şekilde elindeki imkânları kullanmaktan aşırı derecede kaçınmayı, her türlü sıkıntıya katlanarak mal biriktirmeyi ve harcanması gereken yerde harcamamayı yani cimriliği de yasaklamıştır. Kur’an-ı Kerim’de “Allah’ın kendilerine lütfundan verdiği nimetlerde cimrilik edenler, bunun, kendileri için hayırlı olduğunu sanmasınlar. Hayır! O kendileri için bir şerdir. Cimrilik ettikleri şey kıyamet gününde boyunlarına dolanacaktır. Göklerin ve yerin mirası Allah’ındır. Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.”’15 16’ buyrulmaktadır. Kur’an-ı Kerim’de “Onlar, harcadıklarında ne israf ne de cimrilik edenlerdir. Onların harcamaları, bu ikisi arası dengeli bir harcamadır.”*17’ buyrularak Müslümanların kazandığı malı harcarken dengeyi korumaları istenmiştir.

Ayrıca İslam dini insanların iktisadi güçlerini ellerinde tutup ekonomiyi durağanlaştırmasını ve böylece toplumun çeşitli sıkıntılara uğratılmasın! hoş görmemiştir.*18’ Ellerindeki malları açık veya gizli şekilde muhtaçlara yardım yolunda sarf edenleri ise övmüştür.*19’
Dinimizin iktisadi hayatla ilgili ahlaki ölçüleri şunlardır:

dürüst olmak
adil olmak
kanaatkârlık
cömertlik
ölçülü olmak
israf etmemek
cimri olmamak

Kur’an’da mülk edinme duygusunun fıtrî olduğu ve mal sevgisinin insanı mutlu eden temel unsurlardan birini teşkil ettiği belirtilmiştir. Mülk edinme duygusunun kontrol altında tutulması ve mülkiyet hakkının iyi işlerde, ferdin meşru ihtiyaçlarını karşılama yanında toplum menfaatini temin edecek şekilde kullanılması istenmiştir.*20’

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

12. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 92 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!