“12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 109 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 109 Cevabı
Eyüp Sultan’da kılıç kuşanma töreni 1918’e, son Osmanlı padişahı Vahded- din’e kadar devam etmiştir.48 Kılıç kuşanma törenlerinde çok defa elli civarında kurban kesilmiştir. Bu kurbanlar cami ve türbe hademeleri ve fukaraya dağıtılmıştır. Hz. Muhammed (s.a.v.) dönemine ait kutsal sancak (sancak-ı şerif) ile Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ayak izi (kadem-i şerif) uzun yıllar türbede korunmuştur.
Bu kutsal emanetler 1703’teki Edirne Vakası sırasında isyancılar tarafından ele geçirilecek korkusuyla türbeden alınarak Topkapı Sarayı’na kaldırılmıştır. Söz konusu kutsal emanetlerin, Ebû Eyyûb’un (r.a.) türbesinde muhafazası, sahâbenin özellikle Hz. Peygamber’e (s.a.v.) evini açması ile yakından ilişkilidir. Nasıl Peygamberimiz (s.a.v.), Mekke’den Medine’ye göç ettikten sonra onun evinde konaklamışsa, Mekke-Medi- ne’den gelen kutsal emanetler de türbede konaklamıştır. Bugün türbede yalnız iki adet sancak-ı şerif kılıfı vardır.
Osmanlıda sadece iktidar değişikliklerinde değil, yerel yönetim değişiminde de Eyüp Sultan ziyareti yapılmıştır. Vali, komutan ya da yönetici olarak tayin edilenler o bölgenin en saygın manevi otoritesinin kabir ve makamlarını ziyeret ederlerdi. Bu ziyaretler, bölge halkıyla yeni yönetici arasında gönül bağı kurulmasını sağlamıştır.
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
“12. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 109” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap