“12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
12. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 67 Cevabı
Hz. Peygamber (s.a.v.) İslam’ı tanıtma ve yayma faaliyetlerine devam ederken aynı zamanda putperestlik, gök cisimlerine tapınma gibi Cahiliye inançlarıyla da mücadele etmiştir. Örneğin Hz. Peygamber (s.a.v.) Mekke’nin fethinden hemen sonra Kâbe ve etrafında bulunan Cahiliye inancının sembolü olan putları temizlemiş, Arapların Kâbe ve Mekke’nin kutsallığıyla ilgili inançlarını hurafelerden arındırmıştir.
Kur’an-ı Kerim’de Cahiliye
Ayet-i kerimelere göre, Araplar Cahiliye Dönemi’nde atalarından duydukları gibi ya da zannî bilgilere dayanarak hareket ediyorlardı. Bu nedenle gerek günlük yaşantılarında gerekse ibadet amacıyla Kâbe’yi tavaf ederken giyim kuşamları farklıydı. Kendi kabilelerinden olmayanlara üstünlük taslıyorlardı. Tüm bunlar, onların sosyal statülerinde farklılıklar meydana getiriyor, toplum içinde zengin fakir, güçlü güçsüz gibi sınıf ayrımlarına sebep oluyordu.
Arapların bu durumu Kur’an-ı Kerim’de “cahiliye” kelimesiyle anlatılır. Kur’an-ı Kerim de “Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.”
Hadis-i Şeriflerde Cahiliye
Hz. Peygamber’in (s.a.v.) ashabı, cahiliye kelimesini kullandıklarında, Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı miladi 610 yılından önceki dönemi kastediyorlardı. Onlar İslam’a girip, Müslüman olduktan sonra bu devirle ilgili hatıralarını, inançlarını, tutum ve davranışlarını çoğunlukla
- Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.
“12. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 67” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap