Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 108

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 108 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 108

davranışlara nafile denir. Hz. Peygamber (s.a.v.); gecenin bir yarısında kalkıp “teheccüt namazı”, güneş doğduktan yaklaşık 50 dakika sonra “kuşluk namazı” ve akşam namazından sonra da “evvabîn namazı” adıyla nafile namaz kılmaya önem verirdi. Bunun yanında Resulullah (s.a.v.), bir yolculuğa çıkarken ya da yolculuktan dönerken “sefer namazı”, bir mescide girdiğinde “tahiyyatü’l-mescit namazı”, Allah’tan (c.c.) bir dilekte bulunacağı zaman “hacet namazı” gibi çeşitli nafile namazlar kılardı.

Peygamberimiz (s.a.v.); cuma günü, kandil geceleri gibi mübarek gün ve gecelerde de bolca nafile namaz kılar, Allah’a (c.c.) dua ederdi. O, nafile namazları genellikle evinde tek başına iki, dört, altı gibi farklı rekâtlarda kılarak yerine getirirdi. Peygamberimiz (s.a.v.), nafile namazların önemini bir hadisinde şöyle belirtmiştir: “Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli namazdır. Eğer namazı düzgün olursa işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün değilse kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından eksiği varsa Allahü Teâlâ, ‘Kulumun nafile namazları var mı, bakınız.’ buyurur. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir.”1

8. Etkinlik

“(Resulüm!) Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl. Muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allah’ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür. Allah yaptıklarınızı bilir.” Ankebût suresi, 45. ayet.

Yukarıdaki ayeti de dikkate alarak namazın kişiye ve topluma sağladığı faydaları sınıfınızda değerlendiriniz. Ulaştığınız sonuçları aşağıya yazınız.

  • Cevap: Yukarıdaki ayet, namazın bireyler ve toplum üzerindeki olumlu etkilerini vurgular. Namaz, kişiyi hayâsızlık ve kötülükten alıkoyar, böylece ahlaki değerlerin ve erdemlerin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, Allah’ı anmanın ve namazı kılmanın bireylerin manevi bilincini artırdığı ve toplumun genel ahlaki yapısnı güçlendirdiği belirtilir. Namaz, bireysel ve toplumsal düzeyde pozitif davranışları teşvik eder ve kişilerin manevi bir farkındalık ile yaşamalarını sağlar.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 108 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!