Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 31

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 31 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 31

Bilgi Notu

Boykot kararının kaldırılmasından bir süre sonra Peygamberimiz (s.a.v.), iki büyük üzüntü yaşadı. İlk önce, Hz. Muhammed’i (s.a.v.) küçük yaştan itibaren büyütüp yetiştiren ve hayatı boyunca onu koruyan amcası Ebu Talip, üç gün sonra da Peygamberimizin (s.a.v.) sevgili eşi Hz. Hatice (r.a.) vefat etti (620). Hz. Peygamber (s.a.v.), eşinin ve amcasının vefatına çok üzüldü. Hayatındaki en önemli iki insanı kaybetmek hem Peygamberimizi (s.a.v.) hem de Müslümanları derinden etkiledi ve büyük bir üzüntüye boğdu. Bu sebeple Ebu Talip ile Hz. Hatice’nin (r.a.) vefat ettiği yıla “Hüzün Yılı” denildi. Hüzün Yılfnın ardından ise Peygamberimiz (s.a.v.), sevindirici bir olay yaşadı. Allah Resulü (s.a.v.), bir gece Allah’ın (c.c.) emri ile Mekke’den alınıp Kudüs’teki Mescid-i Aksa’ya götürüldü. Oradan da Allah’ın (c.c.) katına yükseltildi. Bu olaya “İsrâ ve Miraç” mucizesi denir.

Hz. Muhammed (s.a.v.), yaşadığı bütün zorluklara rağmen Mekke’de İslam’ı yaymaya çalıştığı gibi Mekke dışındaki insanlara da İslam’ı duyurmaya çalışıyordu. Bunun için Mekke’ye ziyaret ve ticaret için gelenlere İslam’ı anlatıyordu.

I. ve II. Akabe Biatları (621-622)

Yılın çeşitli zamanlarında, Mekke ve çevresinde çeşitli panayırlar kuruluyordu. Bu vesileyle Arap Yarımadası’mn çeşitli yerlerinden, alışveriş yapmak ve Kâbe’yi ziyaret etmek için insanlar akın akın Mekke’ye geliyordu. Hz. Muhammed (s.a.v.) bu fırsatı değerlendirmeye, insanlarla iletişim kurup onları İslam’a davet etmeye çalışıyordu. Peygamberimiz (s.a.v.) bir gün, Akabe denilen yerde Medine’den gelmiş altı kişilik bir grupla karşılaştı. Onlara, Kur’an’dan ayetler okudu ve İslam’ı anlattı. Bu kişiler, orada Müslüman oldular ve bir sonraki yıl aynı yerde buluşmak üzere Resulullah (s.a.v.) ile sözleşip Medine’ye döndüler.

Bir yıl sonra Medineli Müslümanlar, on iki kişi olarak tekrar Mekke’ye gelip yine Akabe’de Peygamberimizle (s.a.v.) buluştular. Bu kişiler; Allah’a (c.c.) ortak koşmayacaklarına, hırsızlık yapmayacaklarına, kız çocuklarını öldürmeyeceklerine, Allah’a (c.c.) ve Peygamber’ine itaat edeceklerine dair Hz. Muhammed’e (s.a.v.) söz verdiler.1 621’de yapılan bu görüşmeye “I. Akabe Biati” denildi. Medineli Müslümanlar, bir yıl sonra tekrar Akabe’de buluşmak üzere Resulullah’a (s.a.v.) söz verdikten sonra Mekke’den ayrıldılar. Peygamberimiz (s.a.v.), Kur’an öğretmesi için Musab bin Umeyr’i (r.a.) onlarla birlikte Medine’ye gönderdi. Musab bin Umeyr’in (r.a.) de gayretleriyle İslamiyet, Medine’de hızla yayılmaya başladı ve birçok kimse Müslüman oldu.
Medineliler, I. Akabe Biatı’ndan bir yıl sonra 75 kişiden oluşan daha kalabalık bir grupla Mekke’ye geldiler. Sözleştikleri gibi Peygamberimizle (s.a.v.) yine gizlice Akabe’de buluştular. Resulullah’a (s.a.v.) bağlılıklarını bildirdiler. Peygamberimizi (s.a.v.) ve tüm Müslümanları Medine’ye davet ettiler. Kendi canları gibi onu koruyacaklarına dair Hz. Muhammed’e (s.a.v.) söz verdiler. İslam tarihinde bu görüşmeye “II. Akabe Biati” denildi.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 31 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!