Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 50

“6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 50 Anka Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 50

İslam dininde hem dinî ilimlerin hem de fizik, kimya ve biyoloji gibi bilimlerin öğrenilmesi teşvik edilmiştir. Çünkü ilim, insanı yücelten bir değerdir. İlim sahibi kimseler hem Allah (c.c.) katında hem de insanlar nazarında değeri olan kişilerdir. İlim, insanın kendini ve kâinatı tanımasını, varlıklara anlam vermesini, hayatın anlamını kavramasını sağlar. İlim sahibi insan kendini tanır, kendini tanıyan kişi de Rabb’ini (c.c.) tanır. Allah’ın (c.c.) varlığını, birliğini ve yüceliğini kavrar. Nitekim İslam bilginleri, Peygamberimize (s.a.v.) ait olduğu da ifade edilen, “Kendini bilen, Rabb’ini bilir.” sözüyle bu hususa dikkat çekmişlerdir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) birçok hadis-i şerifinde ilim öğrenmenin önemine işaret etmiştir. Örneğin bir hadis-i şerifinde, “İlim öğrenmek kadın ve erkek her Müslüman’a farzdır.”1 buyurmuştur. Başka bir hadis-i şerifinde de “İlim öğrenmek için yola çıkan kişi, dönünceye kadar Allah yolundadır.”1 2 buyurarak ilim öğrenmenin, kişiye sevap kazandıran güzel bir davranış olduğunu ifade etmiştir. Bu sebeple Tâhâ suresinin 114. ayetinde belirtildiği gibi Allah’tan (c.c.) ilmimizi artırmasını istemeliyiz.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyuruyor ki: “Kim ilim tahsili için yola çıkarsa Allah onun için cennete giden yolu kolaylaştırır. Melekler, yaptığı işten dolayı duydukları memnuniyeti belirtmek için ilim öğrenenin üzerine kanatlarını gererler. Göktekiler ve sudaki balıklara varıncaya kadar yeryüzünde yaşayan tüm canlılar ilim öğrenen kimse için mağfiret diler. Âlimin, ibadetle meşgul olan kimseye olan üstünlüğü, Ay’ın diğer yıldızlara olan üstünlüğü gibidir. Âlimler peygamberlerin vârisleridir. Peygamberler ne dinar ne de dirhem miras bırakırlar. Peygamberler, miras olarak sadece ilim bırakırlar. Kim ilim elde ederse büyük bir pay ele geçirmiş olur.”

ETKİNLİK

İlim, ilim bilmektir,
İlim kendin bilmektir.
Sen kendini bilmezsin,
Ya nice okumaktır?

Okumaktan mani ne?
Kişi Hakk’ı bilmektir.
Çün okudun bilmedin,
Ha bir kuru emektir.

Yukarıdaki dörtlüklerde neler anlatılıyor? Arkadaşlarınızla belirleyiniz.

  • Cevap: İlim, öncelikle insanın kendisini anlaması ve bilmesiyle başlar. İlim, kişinin kendi iç dünyasını keşfetmesiyle ilgilidir.
  1. Kendini bilmeyen bir kişi, ne kadar çok okursa okusun gerçek anlamda ilme sahip olamaz. Bilgi, kişinin kendini anlaması ve içsel dönüşümüyle başlar. Sadece kitapları okumak, bilgi sahibi olmanın yeterli olmadığını ifade eder. Kişi, okuduklarını anlayarak içselleştirmeli ve yaşamına uygulamalıdır. Okumanın gerçek amacı, insanın Allah’ı ve kendisini daha iyi anlamasıdır. Bilgi, manevi bir boyutta derinleşme ve anlama sürecini içermelidir. Eğer kişi kendini ve Allah’ı anlamadan okumaya devam ederse, bu çaba boşa gider ve sadece kuru bir emek olur.

6. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 50 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!