Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 59

“6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 59 Anka Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 59

Allah’ı (c.c.) zikretmek, insanı kötülüklerden ve şeytanın hilelerinden korur. Allah’ı (c.c.) zikirden yüz çevirmek ise insanın şeytanın esiri olmasına, şeytanın etkisine girmesine yol açar. Bu durum bir ayette şöyle açıklanır: “Kim Rahman’ı zikretmekten gafil olursa yanından ayrılmayan bir şeytanı ona musallat ederiz. Şüphesiz bu şeytanlar onları doğru yoldan alıkoyarlar da onlar, kendilerinin doğru yolda olduklarını sanırlar.”

Kur’an’a göre Allah’ı (c.c.) zikirden yüz çevirmek, münafıklık alametidir. Nitekim Kur’an’da, münafıkların özellikleri sayılırken “Şüphesiz münafıklar Allah’a oyun etmeye kalkışıyorlar, hâlbuki Allah onların oyunlarını başlarına çevirmektedir. Onlar namaza kalktıkları zaman üşenerek kalkarlar, insanlara gösteriş yaparlar, Allah’ı da pek az hatıra getirirler.”1 2 buyrulmaktadır.
Cenab-ı Allah’ın (c.c.) adının anılması yani zikrullah, müminde derin etkiler bırakır. Onun kalbini titretir, imanını daha da güçlendirir. Bu durum bir ayet-i kerimede şöyle açıklanır: “Müminler ancak, Allah anıldığı zaman yürekleri titreyen, kendilerine Allah’ın ayetleri okunduğunda imanlarını artıran ve yalnız Rablerine dayanıp güvenen kimselerdir.”3 Dünya meşgalesi, insanı Allah’ı (c.c.) zikirden alıkoymamalıdır: “Onlar, ne ticaret ne de alışverişin kendilerini Allah’ı anmaktan, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamadığı insanlardır. Onlar, kalplerin ve gözlerin allak bullak olduğu bir günden korkarlar.”

Hz. Peygamber (s.a.v.), bir gün ashabına sordu: “Amellerinizin en hayırlısı, Rabb’inizin katında değerinizi yükselteni…en faziletli olan nedir, size haber vereyim mi?” Sahabiler, “Evet, haber ver ya Resulallah!” dediler. Bunun üzerine Efendimiz (s.a.v.), “Allahü Teâlâ’yı zikretmektir.” buyurdu.5 Allahü Teâlâ’yı (c.c.) zikretmek için eline teşbih almak, abdestli olmak, camide bulunmak ya da seccade üzerinde oturmak, diz çökmek gerekli değildir. Mümin her zaman, her yerde ve her şekilde Rabb’ini (c.c.) anmalı, onu zikretmelidir. Kur’an bizden bunu istemektedir. Bu konuyla ilgili bir ayet-i kerimede şöyle buyrulmaktadır: “Onlar ayakta dururken, otururken, yanları üzerine yatarken (her vakit) Allah’ı anarlar, göklerin ve yerin yaratılışı hakkında derin derin düşünürler (ve şöyle derler:) Rabb’imiz! Sen bunu boşuna yaratmadın. Seni teşbih ederiz. Bizi cehennem azabından koru!”6 Bu ayetlerden de anlaşılacağı üzere Cenab-ı Hakk’ın (c.c.) yarattığı varlıklar üzerinde düşünüp Rabb’imizin (c.c.) yüceliğini fark etmek, onu hatırlamak da bir zikirdir ve bu şekilde zikredenler Kur’an’da övülmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 59 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!