Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 64

“6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 64 Anka Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 64

Allahü Teâlâ’yı (c.c.) teşbih etmenin en güzel yollarından biri, namaz kılmaktır. Çünkü namazda Allah’ı (c.c.) zikretme vardır. Rabb’imizin (c.c.) mükemmel sıfatlara sahip olduğunu bilerek ona yönelme vardır. Cenab-ı Hakk’ın (c.c.) yüceliği karşısında tazimde bulunarak onun karşısında secdeye ve rükûya eğilme vardır. Tekbir getirerek Allahü Teâlâ’yı (c.c.) yüceltme, “Sübhâne Rabbiyel azîm” ve “Sübhâne Rabbiyal a’lâ” gibi ifadeleri söyleyerek Yüce Yaradan’ı (c.c.) teşbih etme, noksan sıfatlardan tenzih etme vardır. Namazda, insanın acziyetini itiraf ederek kemal sıfatlara sahip olan Rabb’ine (c.c.) yakarması vardır. Bütün bu sebeplerledir ki Rabb’imiz (c.c.) Kur’an’da namaz kılarak kendisini teşbih etmemiz gerektiğini hatırlatmaktadır. Bu konuyla ilgili bir ayette, “Haydi siz, akşama ulaştığınızda (akşam ve yatsı vaktinde) sabaha kavuştuğunuzda, gündüzün sonunda ve öğle vaktine eriştiğinizde Allah’ı teşbih edin (namaz kılın) ki göklerde ve yerde hamd ona mahsustur.”1 buyurmaktadır. Müfessirler bu ayetin namazla ilgili olduğunu ifade etmişlerdir.

Namazlardan sonra “Sübhânallah.”, “Elhamdülillah.” ve “Allahü ekber.” ifadelerini otuz üç kere söylemeye de teşbih çekmek denilmektedir. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) belirttiğine göre namazdan sonra okunan bu tes- bihatlar günahlarımızın affına vesile olacaktır. Allah’ın Kutlu Elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.) bu konuyu şöyle açıklamıştır: “Kim her namazın peşinden otuz üç defa Allah’ı teşbih eder (Sübhânallah der), otuz üç defa Allah’a hamdeder ( Elhamdülillah der), otuz üç defa da Allah’ı tekbir eder ( Allahü ekber der), yüze tamamlamak için ‘Lâ ilâhe illallâhu vahdehû lâ şerike leh, lehül mülkü ve lehüi hamdü ve hüve alâ külli şey’in kadîr.’ derse hata ve günahları deniz köpüğü kadar çok olsa bile bağışlanır.”

Namaz kılma vb. yollarla tesbihatta bulunmak, Rabb’imizi (c.c.) anmak, Allahü Teâlâ’nın (c.c.) yüceliğini dile getirmek, onun noksan sıfatlardan uzak olduğunu, mükemmel sıfatlara sahip olduğunu itiraf etmek kişiye hem huzur ve güven verir hem de Allah’ın (c.c.) rızasını kazandırır. Bu durum bir ayet-i kerimede şöyle belirtilmektedir: “(Resulüm!) Sen, onların söylediklerine sabret. Güneşin doğmasından önce de batmasından önce de Rabb’ini övgü ile teşbih et; gecenin bir kısım saatleri ile gündüzün etrafında (iki ucunda) da teşbih et ki hoşnutluğa eresin.”3

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!