Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 99

“6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 Anka Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 99

1.1. Medd-i Tabii

Bir kelimede med harfi bulunur, med sebebi bulunmazsa bu durumda yapılan uzatmaya medd-i tabii (tabii med) denir. Örneğin JIS kelimesinde “nun” harfinden sonra “med” harflerinden “elif” geldiği için bu kelimede medd-i tabii olur.
Med konusunu ve çeşitlerini anlayabilmek için med harflerinin yanı sıra med sebeplerinin de bilinmesi gerekir.
Med sebebi, bir kelimedeki harfi, tabii medden daha fazla uzatmayı gerektirecek etkenlere denilmektedir. Med sebepleri ikidir. Bunlardan biri hemze, diğeri de sükûndur.
a. Hemze: “Elif” harfinin harekeli şekline hemze denir. Hemze, med harfinden sonra gelirse medd-i tabiiden daha fazla uzatmaya sebep olur. Bu durumda uzun okunması gereken harf, bir “elif” miktarından fazla uzatılır.
b. Sükûn: Bir harfin harekesiz olması anlamına gelir. Böyle harflere sakin harf denir. Med harfinden sonra gelen sükûn da med sebebidir ve med sebebi olan sükûn, bir elif miktarından fazla uzun okumayı gerektirir.
Tabii medler bir elif miktarı uzatılarak okunur. Bir elif miktarı, bir parmak kaldıracak veya indirecek kadar geçen süredir. Medd-i tabiiyi uzatmak vaciptir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 99 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!