Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 104

“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 104 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 104

AYETLERİN DİLİYLE SAHABE

İslamda kardeşlik esastır.

Sahabi kelimesi, sözlükte bir kişiyle birlikte bulunmak, onunla dost ve arkadaş olmak gibi anlamlara gelen sohbet kelimesinden türetilmiştir. Bu kavram, özellikle İslam’dan sonra Resulullah’ı (s.a.v.) görüp ona inanan kimseler için kullanılmıştır. “Sahabe” ve “ashap” kelimeleri, sahabi kelimesinin çoğuludur. Onların üstünlüğünü vurgulamak için iyi ve seçkin insanlar anlamına gelen “sahabe-i kiram” veya “ashab-ı güzin” ifadeleri de kullanılmıştır.

Sahabe; Hz. Peygamber’in risaletine ve ona indirilen vahye tanıklık eden, bu süreçte yaşadıkları baskı, şiddet ve işkenceye aldırmadan Allah’a (c.c.) ve resulüne iman eden insanlardı. Bizzat Hz. Peygamber’den eğitim alan bu saygın kişiler, İslam’ın güçlenip yayılması için her şeyi göze almışlardı. Dinlerini yaşayabilmek için evlerini bırakıp başka memleketlere hicret etmiş, İslam uğruna canla başla mücadele etmişlerdi. Medineli Müslümanlar da onları canıgönülden misafir etmiş, mallarını onlarla paylaşmaktan çekinmemişlerdi. Bu özellikleri sebebiyle sahabe, pek çok ayette Allah’ın (c.c.) övgüsüne nail olmuştur.

Sahabe, Kur’an ve sünnetin sonraki nesillere aktarılmasında bir çeşit köprü görevi üstlenmişti. Onlar, “… aşırılıklardan uzak bir ümmet…”1, “İnsanlar için ortaya çıkarılmış en hayırlı ümmet…”2 gibi ifadelerle Allah (c.c.) tarafından övülmüşlerdir.

Hz. Peygamber, Medine’ye göç eden muhacirleri ensar ile kardeş ilan etmişti. Sahabeyi din kardeşliği paydasında birleştiren bu uygulama, İslam ruhunun canlı bir numunesi gibiydi. Ensar; kardeşleriyle evlerini, yiyeceklerini, bağ ve bahçelerini büyük bir içtenlikle paylaştı. Muhacirler ise Kur’an’ı ve Sevgili Peygamberimizin sünnetini Medineli kardeşlerine öğretti.3 Saha- be-i kiram, kendileri sıkıntı içinde olsalar da din kardeşlerinin iyiliğini gözetti. İnsanlık tarihinde daha önce görülmeyen bu uhuvvet bağı, aynı inanç ve değerlere sımsıkı sarılmaktan kaynaklanıyordu.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 104 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!