Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42

“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 42 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 42

RAHMET PEYGAMBERİ

Yüce Allah’ın rahmeti geniştir. Hz. Muhammed’i (s.a.v.) tüm insanlığa rehber olarak göndermesi de rahmetinin genişliğinin bir göstergesidir. Hz. Peygamber’in risalet görevinin kapsamı ve gayesi “Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”1 ayeti ile ifade edilmiştir. Allah Resulü (s.a.v.) hayatı boyunca bu sorumluluk ve gayeye uygun davranmıştır.

İnsanların inkâr ve şirkten kurtulması için olağanüstü bir çaba göstermiştir.

Hz. Peygamber, başta yaşadığı dönemdeki insanlar olmak üzere tüm insanlığın iman edip kurtuluşa ermesi için âdeta çırpınmıştır. “(Resulüm!) Onlar iman etmiyorlar diye neredeyse kendine kıyacaksın!”2 ayeti Hz. Peygamber’in bu mücadelesini dile getirmektedir. Hz. Peygamber, insanların şirk tir.4 Hz. Peygamber, Mekke’nin Fethi’nden sonra endişe içinde bekleyen Kureyşlileri affetmiş ve böylece gönderiliş gayesine uygun davranmıştır. Kendisine her türlü zulmü yapan bu insanlara karşı intikam duygusuyla hareket etmemiş, onlara “Önceden yaptıklarınızdan dolayı hesaba çekilmeyeceksiniz. Haydi gidiniz, hepiniz serbestsiniz. Bugün size herhangi bir kınama yoktur.”5 diyerek rahmet peygamberi olduğunu bir kez daha göstermiştir. Küfür bataklığından kurtulup hidayete ermelerine vesile olmuştur. İnsanlar Allah’ın (c.c.) rızasını kazanmanın, hem dünyada hem de ahirette mutlu olmanın yollarını onun sayesinde öğrenmiştir. Allah Resulü (s.a.v.), toplumda haksızlığa uğrayan tüm kesimler için de bir rahmet vesilesi olmuştur. Zayıflara, güçsüzlere ve yetimlere yaklaşım şekli, kadın ve çocuklara kazandırdığı toplumsal değer ve itibar, onun merhametini ortaya koyan örneklerdir.

Hz. Peygamber, kendisine düşmanlık edenlere bile rahmet elçisi olmuştur. Zamanında Taifliler kendisine zulmettiğinde Cebrail (a.s.) gelerek Allah’ın (c.c.) onları cezalandırabileceğini söylemiştir. Ancak Hz. Peygamber bunu istememiş aksine onların soyundan mümin kimseler gelmesi için Allah’a (c.c.) dua etmiştir.3 Onun yaptığı bu dua zamanla karşılık bulmuş, Taiflilerin de içinde olduğu Arap Yarımadası’ndaki insanlar akın akın İslam’a girmiştir.4 Hz. Peygamber, Mekke’nin Fethi’nden sonra endişe içinde bekleyen Kureyşlileri affetmiş ve böylece gönderiliş gayesine uygun davranmıştır. Kendisine her türlü zulmü yapan bu insanlara karşı intikam duygusuyla hareket etmemiş, onlara “Önceden yaptıklarınızdan dolayı hesaba çekilmeyeceksiniz. Haydi gidiniz, hepiniz serbestsiniz. Bugün size herhangi bir kınama yoktur.”5 diyerek rahmet peygamberi olduğunu bir kez daha göstermiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 42 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!