Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71

“6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 71 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

6. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 71

Müslümanlar, tebliğin ilk yıllarında bir eğitim mekânı olarak kullanılan Dârüler- kam’da öğrendikleri ayetleri yeni Müslüman olanlara da öğretiyordu. Habbab b. E re t, bu konuda gayretli gençlerden biriydi. Hicretten önce Medinelilere İslam’ı öğretmek için gönderilen Musab b. Umeyr de Dâ- rülerkam’da yetişen genç sahabilerdendi.

Hicretten sonra barınma ihtiyacı olan Müslümanlar için Mescid-i Nebi’nin bitişiğine inşa edilen SuFFe, okul işlevi gören bir mekân olmuştur. Burada kalan ve Ashab-ı SuFFe diye isimlendirilen Müslümanlar, tüm vakitlerini ilme ayırıyordu. Daima Hz. Peygamber’in yanında bulunup ona sorular soran Ashab-ı SuFFe, öğrendiklerini diğer Müslümanlara aktararak önemli bir görev icra etti. Allah Resulü (s.a.v.), tebliğ için çeşitli memleketlere gönderdiği elçileri SuFFe ashabından seçti. Onlar, İslami ilimlerin doğuşu ve gelişmesinde de önemli roller üstlendiler.

Genç sahabiler arasında ilmiyle öne çıkan pek çok kişi vardı. Hz. Peygamber, Me- dineli gençlerden Zeyd b. Sabit ve Muaz b. Cebel’e “Ashabımdan haram ve helali en iyi bilen, Muaz b. Cebel; miras hukuku konularını en iyi bilen, Zeyd b. Sabit’tir.”14 sözleriyle iltiFat etmiştir. Hz. Peygamber’in vahiy kâtiplerinden olan Zeyd (r.a.), Allah Resulü’nün (s.a.v.) talimatıyla İbranice öğrenmiş ve ona tercümanlık yapmıştır.15

Abdullah b. Mes’ud, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumasıyla tanınan bir sahabiydi. Allah Resulü (s.a.v.) ondan Kur’an dinlemeyi sever ve onu, Kur’an’ı en iyi öğretecek isimler arasında sayardı.16 Genç sahabiler içinde malını mülkünü geride bırakarak kendini İslam’ı öğrenmeye adayan Ebu Hüreyre (r.a.) gibi isimler de vardı. O, Hz. Peygamber’in ömrünün son yıllarında Medine’ye gelmiş, tüm vaktini onunla geçirmiş ve çok sayıda hadis rivayet etmiştir.17

SIRA SENDE

Sahabiler, Hz. Peygamber’i âdeta başlarınıır üzerinde birer kuş varmış da uçmasından korkuyorlarmış gibi hürmet içinde sessizce dinlerdi.
(bk. Ebu Dâvûd, Tıb, 1.

Sahabenin bu tavrının sebeplerini yorumlayınız.

  • Cevap: Sahabilerin bu tavrı, Hz. Peygamber’e duydukları derin saygı ve bağlılığın bir göstergesidir. Hz. Peygamber’in sözlerini ve hareketlerini rehber kabul eden Sahabiler, onun yanında büyük bir hürmet ve dikkat içinde bulunurlardı. Ayrıca, bu durum, Sahabilerin Hz. Peygamber’in öğretilerini tam olarak anlamak ve içselleştirmek istemelerinden kaynaklanıyor olabilir. Bu sayede, onun her sözünü dikkatle dinleyip, öğretilerini hayatlarına en doğru şekilde aktarma gayreti içindeydiler. Sahabilerin bu tavrı, Hz. Peygamber’e olan sevgi, saygı ve bağlılıklarının yanı sıra, İslami öğretileri doğru bir şekilde anlama ve yaşama arzularını da yansıtmaktadır.

6. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 71 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!