Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 48

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 48 Cevapları Gün Yayınları‘na ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 48

Kurban Bayramı dışında da kesilen bazı kurbanlar vardır. Bunlara örnek olarak adak (nezir) kurbanı ile akika kurbanını verebiliriz. Adak kurbanı; bir dileğin gerçekleşmesine bağlı olarak kesilen kurbandır. Örneğin bir kişi, “Şu işim olursa bir kurban keseceğim.” derse ve o dileği gerçekleşirse bu kişinin kurban kesmesi gerekir. Akika kurbanı ise yeni doğan çocuklar için Allah’a (c.c.) şükretmek amacıyla kesilen kurbandır. Adak kurbanının etinden, kurbanı kesen kişi ile onun aile fertleri yiyemez. Akika kurbanının etinden ise kurbanı kesen kişi ve ailesi yiyebilir.

Kurban, insanları Allah’a (c.c.) yaklaştıran bir ibadettir. Kurban kesen insan, malını ve varlığını Allah (c.c.) için feda etmeye hazır olduğunu ifade etmiş olur. Rabb’inin (c.c.) rızasını gözeterek bu ibadeti yerine getirir. Allahü Teâlâ (c.c.) da emrine uyup kurban kesen kişiyi sever, ondan razı olur. Böylece kurban, insanı Allah’a (c.c.) yaklaştırır. Kur’an’da da kurbanda aslolanın et değil, insanın Allah (c.c.) rızası için bu ibadeti yapması olduğu şöyle belirtilir: “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat ona sadece sizin takvanız ulaşır. Sizi hidayete erdirdiğinden dolayı Allah’ı büyük tanıyasınız diye o, bu hayvanları böylece sizin istifadenize verdi. (Ey Muhammedi) Güzel davrananları müjdele!” Küçükbaş hayvanlar bir kişi tarafından kurban edilebilir. Kurban etinin bir kısmı yoksullara dağıtılır. Varlıklı insanlar; kurban kesemeyenleri arayıp bulurlar, onlara sevgi ve merhamet duygusuyla yaklaşır, et ikram ederler. Kurban sayesinde yıl boyunca et alma imkânı bulamayanlar et yemiş olurlar. Kendilerinin bu imkândan faydalanmasına vesile olanlara karşı sevgi ve yakınlık hissederler. Onlar için dua ederler. Bunun sonucunda da kurban, farklı toplum kesimleri arasında yakınlık meydana getirir. Toplumsal kaynaşma ve yardımlaşmaya katkı sağlar. Kesilen kurbanın bir kısmı; eş, dost, komşu ve akrabalara ikram edilir. Kurban Bayramı’nda yapılan karşılıklı ziyaretlerde hep beraber sofralar kurulur, et ve diğer yemekler yenir. Hem bayram ziyaretleri hem de bu ziyaretlerde yapılan ikramlar insanları birbirine yaklaştırır. Bayramlar toplumda sevgi, saygı, kardeşlik, dayanışma gibi güzel duyguların gelişmesini sağlar. Kesilen kurbanın etinden, fakir ve muhtaçlara da verilmesi, toplumda yoksulluğun azalmasına katkı sağlar. Ayrıca kurban, hayvan ticaretini de canlandırır. Kurban Bayramı sebebiyle çok sayıda hayvan satılır. Bu da hayvancılığın gelişmesini sağlar, ticari hayatı canlandırır. Kurban Bayramı, gerek hayvancılık, gerek dericilik sektörünün gelişmesine, dolayısıyla da fakirliğin azalmasına katkıda bulunur.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Gün Yayınları Din Kültürü Ders Kitabı Sayfa 48 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!