“Ahirette buluşmak”, “Ahirette kavuşmak”, “İşimiz ahirete kaldı.” gibi sözler niçin söylenir? Bu ifadelerin anlamı hakkında neler biliyorsunuz?
- Cevap: Ahirette kavuşmak, Sevdiklerimize kavuşmanın şartı da iman ile kabre gitmektir. İmansız kabre giden insanlar orada azapla meşgul olacağı için, sevdikleriyle görüşemeyecektir. Ahiret yurdu mümin için, başta Peygamberimiz (asm) olmak üzere, tüm peygamberlere, evliyalara ve müminlere, sevdiklerimize kavuşma yeridir. Gerek berzah âleminde gerekse cennette bütün sevdiklerimizle beraber olacağız.
“Allah’ın sana verdiğinden (onun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde bozgunculuğu arzulama. Şüphesiz ki Allah, bozguncuları sevmez.”
“Kim yalnız dünya hayatını ve onun zinetini isterse biz onlara yaptıklarının karşılığını orada tastamam öderiz. Orada onlar bir eksikliğe uğratılmazlar. İşte onlar, kendileri için ahirette ateşten başka bir şey olmayan kimselerdir. (Dünyada) yaptıkları şeyler, orada boşa gitmiştir. Zaten bütün yapmakta oldukları da boş şeylerdir.”
Yukarıdaki ayetlerden, dünya hayatı ile ahiret arasındaki ilişki konusunda ne gibi ilkeler çıkarılabilir? Arkadaşlarınızla konuşunuz ve tespit ettiğiniz ilkeleri aşağıya yazınız.
- Cevap: Kur’an-ı Kerim, dinimizin öğütlerine uyan, Allah’ın (c.c.) emirlerini yerine getiren kimselerin ahirette ödüllendirileceğini belirtir. Bu konuyla ilgili bir ayette, “Allah, iman eden ve iyi işler yapanlara söz vermiştir; onlara bağışlama ve büyük mükâfat vardır.” buyrulur. İslam dininde yer alan temel inanç esaslarından biri, ahirete imandır. Ahiret, insanın ölümden sonra dirileceği, dünyada yaptıklarının hesabını vereceği ve sonsuza kadar yaşayacağı yerdir.
“7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 16-17 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂
Yorum Yap