Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 60

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 60 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 60

“… (Ey müminler!) Allah’a ve Resulü’ne itaat edin…”105
“Aralarındaki anlaşmazlıkları çözüme bağlasın diye Allah’a ve Resulü’ne çağrıldıklarında müminlerin sözü, “Dinledik ve boyun eğdik.” demekten ibarettir. İşte kurtuluşa erenler de bunlardır.”106
Bu özelliğe sahip bulunanların ödülleri de şu şekilde bildirilir:
“Kim, Allah’a ve peygambere itaat ederse işte onlar, Allah’ın (c.c.) kendilerine nimet verdiği peygamberlerle, sıddıklarla, şehitlerle ve iyi kimselerle birliktedir. Bunlar ne güzel arkadaştır!”107
“…Kim Allah’a ve peygamberine itaat ederse Allah (c.c.) onu altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetlere yerleştirir. İşte bu büyük bir kazançtır.”

İtaat sözlükte, “boyun eğme, uyma, söz dinleme, emre uygun hareket etme, emre saygı gösterme” anlamına gelir.

Kur’an-ı Kerim’de Allah (c.c.) ve Resulü’nün (s.a.v.) yanı sıra Müslüman yöneticilere de (ulü’l- emr) itaat edilmesi emredilir. Nisâ suresinin 59. ayetinde şöyle buyrulmaktadır:

“Ey iman edenler! Allah’a itaat edin. peygambere ve sizden olan ulü’l-emre de itaat edin…”

Birçok ayet ve hadiste Allah’a (c.c.), Hz. Peygamber’e ve Müslüman yöneticilere itaatin yanı sıra anne ve babamıza da iyi davranmamız gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca kendimizden büyük kişilere, eğitim öğretimimize katkıda bulunan öğretmenlerimize, hocalarımıza ve ilminden yararlandığımız âlimlerimize de saygı göstermek ve onların sözlerini dinlemek büyük bir erdem olarak görülmüştür.109 110 Ancak Kur’an-ı Kerim’deki “Eğer anne baban, hakkında bilgin olmayan bir şeyi bana ortak koşman için seni zorlarsa bu durumda onlara uyma ama yine de onlara dünyada iyi davran; yüzünü ve özünü bana çevirenlerin yolunu izle…”110 ayeti ve Peygamber Efendimizin “Allah’a isyan sayılan bir konuda kula itaat edilemez.”111 hadisi, Allah (c.c.) dışındaki varlıklara itaat konusunda sınırlarımız olması gerektiğini gösterir. Dolayısıyla itaat, Allah’a (c.c.) isyanı içermeyen, haram ve günah olmayan emirlerle sınırlıdır. Bu sınırlama, Yaradan’a isyan konusunda yaratılmışa itaat yoktur.” şeklinde genel bir prensip hâline gelmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

7. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 60 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!