Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 63

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 63 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 63

C. Aşağıda verilen soruların cevabını boş bırakılan alanlara yazınız.

12. Yüce Allah Kur’an’ı Kerim’i niçin göndermiştir? Açıklayınız.

  • Cevap: İnsanı üstün bir varlık olarak yaratan Yüce Rabb’imiz, onu dünyada yalnız ve rehbersiz bırakmamıştır. Allah (c.c.), gönderdiği kitapları ve peygamberleri aracılığı ile insanlarla iletişim kurmuş, onlara yol göstermiştir. Kur’an-ı Kerim, getirdiği ilkelerle insanın saf ve temiz yaratılışını koruyan; onun Allah’la, diğer varlıklarla ve bütün kâinatla ilişkisini düzenleyen bir hayat planı ve yol haritasıdır. İnsanoğlu, var oluşundan itibaren varlık sebebini ve hayatın amacını Kur’an sayesinde öğrenir. Hz. Âdem’den itibaren bütün peygamberler, Allah’tan aldıkları mesajları bize ulaştırmış ve açıklamışlardır.

13. Hz. Süleyman’ın hayatı Kur’an-ı Kerim’de hangi surelerde anlatılır?

  • Cevap: Hz. Süleyman Hz. Davud’un oğlu olup İsrailoğullarına gönderilen hükümdar peygamberdir. Kur’an’da Hz. Süleyman’ın hayatı bazı surelerde tek başına bazılarında da diğer peygamberlerle anlatılır. Onunla ilgili ayetlerin birinde şöyle buyrulur: ” Süleyman Davud’un yerine geçti. Dedi ki: “Ey insanlar! Bize kuş dili öğretildi ve bize her şeyden gerektiği kadar verildi. Doğrusu bu apaçık bir lütuftur.” (Nemi suresi, 16. ayet.) Hz. Süleyman’ın hayatının geçtiği diğer sureler şunlardır: Sebe Enbiyâ, Sad, Nemi, Nisa, Bakara, ve Sebe.

14. Hz. Davud’un hayatı Kur’an-ı Kerim’de hangi surelerde anlatılır?

  • Cevap: Hz. Davud, İsrailoğulları’na gönderilen ve kendisine Zebur verilen peygamberdir. Hz. Davud’un hayatı Kur’an’da çeşitli surelerde anlatılır. Bu ayetlerin birinde şöyle buyrulur: “Göklerde ve yerde olanları en iyi bilen senin rabbindir. Doğrusu biz peygamberlerin kimini kiminden üstün kıldık; Davud’a da Zebur’u verdik.”(İsrâ suresi, 55. ayet.) Hz. Davudu’un hayatına değinilen diğer sureler şunlardır: Bakara, Enbiyâ, Sebe, Sad, Nisa, İsrâ ve Nemi.

15. Namazın nasıl kılınacağı hangi kaynaktan öğrenilir?

  • Cevap: Kur’an-ı Kerim’de ibadetler, “Namaz kılınız, zekât veriniz…” gibi genel ifadelerle emredilmiştir. Bazı ibadetlerle ilgili kısmi açıklamalar olsa da ibadetlerin nasıl yapılacağı ile ilgili geniş açıklamalar bulunmaz. Bu sebeple Kur’an’ın emrettiği ibadetleri yapmak için Peygamberimizin (s.a.v.) uygulamalarına ve açıklamalarına ihtiyaç vardır. İbadetlerin nasıl yapılacağı hadislerden öğrenilebilir. Namaz ibadeti buna örnektir. Birçok ayette namaz emredilmiş fakat namazın nasıl kılınacağı açıklanmamıştır. Namazın nasıl kılınacağını Peygamberimiz (s.a.v.) öğretmiştir.

16. Kur’an’ı anlamak ve hayata aktarmak nasıl gerçekleşir? Açıklayınız.

  • Cevap: Kur’an’ın getirdiği prensipler dünya hayatımızı düzenlemek ve insanın bu dünyadaki tutum ve davranışlarını iyileştirmek için vardır. Kur’an-ı Kerim, dünya mutluluğunun ve cennetin yol haritasıdır. Bu haritaya göre tehlikeli bölgeleri ve yasak alanları belirleyip yola koyulursak gerçek huzuru ve mutluluğu buluruz. Kur’an’da gösterilen yol haritası; öncelikle Allah’a (c.c.) ve peygamberlerine inanmak, namaz, oruç, zekât gibi temel ibadetleri yerine getirmek, hayatın her alanında dosdoğru ve güzel ahlaklı olmak, insanlara iyilik etmek gibi güzergâhları içerir. Peygamberimiz de Kur’an’ın getirdiği bu ölçüleri kendi hayatında uygulayarak bize öğretmiştir. Peygamberimizin sünneti, Kur’an’ın hayata taşınması ve yansımasıdır.

17. “Azabımızı gördükleri zaman, ‘Yalnız Allah’a inandık; O’na ortak koşmakta olduğumuz şeyleri inkâr ettik.’ dediler. Fakat azabımızı gördükleri zaman inanmaları, kendilerine fayda vermedi. Bu, Allah’ın kulları hakkında eskiden beri yürürlükte olan kanunudur. İşte orada inkârcılar hüsrana uğradılar/’ (Mü’min suresi, 84-85. ayetler.)
Bu ayetlerde imanın geçerli olmasının şartlarından hangisi vurgulanmıştır ?

A) Hür iradeye dayalı bir tercih olmalıdır.
B) Ye’s hâlinde gerçekleşmemelidir.
C) İman edilecek hususların hepsine inanç gerekir.
D) Korku ile ümit arasında arasında olmalıdır.

  • Cevap: B

7. Sınıf Meb Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 63 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!