Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 11

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 11 Semih Ofset Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 11

Üniteye Ön Hazırlık

1. Kur’an-ı Kerim’in diğer isimleri nelerdir? Konuyu araştırınız.

  • Cevap:

➢ Kur’an: Bu kelime, Arapça kökenli olup “okunan” veya “tilavet edilen” anlamına gelir. Kur’an, kendisine vahyedilen ve Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından insanlara iletilen Allah’ın sözlerini ifade eder.

➢ Furkan: Furkan kelimesi, “hak ile batılı ayıran” veya “ayrımı gösteren” anlamına gelir ve Kur’an’ın bu özelliğini vurgular.

➢ Kitap: Kur’an, İslam inancına göre Allah’ın insanlara verdiği kutsal kitaptır ve bu yüzden sıklıkla “Kitap” olarak adlandırılır.

➢ Zikir: Kur’an, Allah’ın zikri olarak kabul edilir, çünkü Müslümanlar için Allah’ı anmanın ve hatırlamanın en önemli yolu Kur’an’dır.

➢ Huda: Huda kelimesi, “doğru yolu gösterme” veya “rehberlik etme” anlamına gelir. Kur’an, insanlara doğru yolu bulmaları için bir rehber olarak kabul edilir.

2. Enbiya ve Sad suresinin mealinden Hz. Davud (a.s.) ve Hz. Süleyman (a.s.) ile ilgili kısımları okuyunuz.

  • Cevap:

“Andolsun, Davud ve Süleyman’ı da (biz) lütfümüzle nimet sahipleri kıldık. Onlar, nimetimize şükrediyorlardı. İki dağ arasında demiri yumuşattık da, Süleyman için demiri rüzgarla çalışan bir şey yapmıştık. Ona: ‘Dilediğin gibi zırh yap, dağlar üzerine de sağlam kaleler kur’ dedik. ‘İşte sana, sağlam bir kuvvet ve korunaklı bir yer’.”

Sad Suresi, ayet 30-40:

“Andolsun, Süleyman’ı da (biz) imtihan ettik. Tahtının üzerine bir ceset bıraktık, sonra o dönüp geldi. ‘Rabbim!’ dedi, ‘Beni bağışla ve bana bir hüküm ver ki, beni hiç kimseye benzemeyen bir hükümdar yapasın.’ Biz de ona, ‘Ey Davud ailesi! Şükreden bir kul olarak şükret. Çünkü kullarımızdan az sayıda olan şükreden kullarımıza rahmetimiz var’ dedik. Süleyman’ın huzurunda toplanan cinler ve insanlardan askerler, bir araya gelince, denizlerde yürüyerek veya karada koşarak, Süleyman’ın huzurunda toplanmışlardı. Süleyman şöyle dedi: ‘Ey Rabbim! Beni, beni ve ana-babamı bağışla ve beni hoşnut olunan bir amel yapıcı eyle. Ve rahmetinle Beni Kendi kullarının arasına kat.'”

Bu ayetlerde, Hz. Davud ve Hz. Süleyman’ın Allah’ın lütfuyla nimet sahibi kılındığı ve onlara özel yetenekler verildiği anlatılmaktadır. Süleyman’a özellikle demiri kullanabilme ve rüzgarla çalışan bir obje yapabilme yeteneği verilmiştir. Hz. Davud ve Hz. Süleyman’ın Allah’a şükrettiği ve nimetlerini değerlendirdiği vurgulanmaktadır.

Sad Suresi’nde ise Hz. Süleyman’ın imtihan edildiği ve bu imtihan sayesinde kendisine büyük bir hükümdarlık verildiği anlatılmaktadır. Süleyman’ın huzurunda cinler, insanlar ve askerlerin toplandığı ve onun hükümranlığı altında denizlerde yürüyebildiği veya karada koşabildiği belirtilmektedir. Süleyman, Rabbine dua ederek bağışlanma ve hoşnut olunan bir amel yapma dileğinde bulunmuştur.

3. Din, iman, tevhid ve itaat hakkında birer ayet meali bularak defterinize yazınız.

  • Cevap:

Din: Kur’an-ı Kerim, “din” kelimesiyle birçok ayette Allah’ın insanlara gönderdiği rehberlik ve ibadet sistemini ifade eder. Örneğin, Bakara Suresi’nin 256. ayeti şöyledir: “Din konusunda zorlama yoktur; çünkü doğrulukla sapıklık birbirinden açıkça ayrılmıştır. Öyleyse kim tağutu tanımaz da Allah’a inanırsa, kesinlikle en sağlam kulpa yapışmıştır; çünkü Allah işitendir, bilendir.”

İman: İman, Allah’a inanç ve güvendir. Al-i İmran Suresi’nin 19. ayeti, imanı şu şekilde ifade eder: “Allah’ın dini, yalnızca İslam’dır. Kendilerine kitap verilenler, ancak o zaman ayrılığa düştüler ki, ellerine geçen ilimden sonra aralarındaki kıskançlık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah’ın âyetlerini inkar ederse bilsin ki, Allah hesabı pek çabuk görendir.”

Tevhid: Tevhid, Allah’ın birliğine inanç anlamına gelir. İsra Suresi’nin 22. ayeti tevhide vurgu yapar: “Allah’a başka tanrılarla beraber hiçbir şeyi eş tutma, sonra hor ve hakaretli duruma düşersin.”

İtaat: Allah’a itaat etmek, Kur’an’ın birçok yerinde vurgulanır. Araf Suresi’nin 3. ayeti şöyledir: “Siz, Allah’ın indirdiği hükümlere uyun, sizi doğru yola ulaştırsın diye Rabbiniz tarafından size indirilen Kur’an’a uyun ve sakın o takip ettikleri dostlarını Allah’ın hükmünden sizi saptırmaya kalkışmasınlar.”

7. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 11 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!