Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 22

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 Semih Ofset Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 22

II. KUR’AN’IN MESAJINI ANLIYORUM

1. Kur’an Kıssaları Öğreniyorum: Hz. Davud, Hz. Süleyman

Kur’an-ı Kerim inanca, ibadete, ahlaka ve toplumsal konulara ilişkin mesajları verirken geçmişte yaşanmış bazı olaylara ve peygamberler gibi örnek kişilere özellikle değinir. Fakat bu noktada Kur’an’ın amacı tarihî bilgiler vermek değildir. Peygamberlerin hayatlarından örnekler anlatılırken temel amaç insanların ibret almasıdır. Kıssadan hisse almak demek, anlatılan örnek davranışları benimsemek ve yanlış davranışları terk etmektir.

Kur’an’da en çok bahsedilen topluluklardan biri İsrailoğulları’dır. İsrailoğulları’na çok sayıda peygamber gönderilmiştir. Bunlardan ikisi baba oğul olan Hz. Davud (a.s.) ve Hz. Süleyman’dır (a.s.).

Hz. Davud (a.s.)
Hz. Davud (a.s.) yaklaşık olarak MÖ 1000 yıllarında yaşamıştır. Kral Tâlut’tan sonra İsrailoğulları’nın başına geçmiştir. Kendisine daha sonra peygamberlik verilmiş ve Zebur adlı kutsal kitap indirilmiştir.49 Döneminde İsrailoğulları en güçlü zamanlarından birini yaşamıştır.50

Davud kelimesi İsrailoğulları’nın dili olan İbranicede “en çok sevilen kişi, göz bebeği” anlamına gelmektedir.

Hz. Davud’a (a.s.) ilişkin Kur’an’da anlatılan ilk kıssa Tâlut’un ordusunda katıldığı savaştır. Bu savaş sürecinde yaşanan olaylar ayetlerde özetle şöyle yer alır:51

İsrâiloğulları Hz. Musa’dan (a.s.) yıllar sonra içinde Câlut adlı bir savaşçının da bulunduğu orduyla karşı karşıya gelmişti. Bu orduyla mücadele edebilmek için İsrâiloğulları’ndan bir grup insan, peygamberlerine gelip kendilerine bir komutan vermesini istediler. Bunun üzerine peygamberleri onlar için bir komutan belirledi. Ayrıca onlardan savaştan kaçmamalarını ve onu yalnız bırakmamalarını istedi.

Onların çoğu emre uymayıp mücadeleden ve savaştan kaçtılar. Ayrıca birtakım gerekçeler öne sürerek Allah’ın (c.c.) emriyle gönderilen Tâlut adlı komutana karşı çıktılar. Peygamberleri onlara Tâlut’un Allah (c.c.) tarafından seçildiğini ve hem güçlü hem de bilgili biri olduğunu hatırlattı. Tâlut’un emrini dinlemedikleri için ordunun çoğu, savaşa katılmadı ve Tâlut az sayıdaki askeriyle düşmanın karşısına çıktı. Tâlut ve Hz. Davud (a.s.) hep birlikte şöyle dua ettiler: “…Allah’ım! Bizi burada sonuna kadar sabırlı eyle, ayaklarımızı

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 22 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!