Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 94

“7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 94 Semih Ofset Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Semih Ofset Yayınları Sayfa 94

1.2. Medd-i Lâzım

…Harf-i medden sonra sebeb-i medden sükun-u lâzım aynı kelimede yan yana geldiğinde medd-i lâzım olur. Medd-i lâzımda 4 ölçü yani dört elif miktarı uzatmak vaciptir.

…kelimesindeki “râ harfinde medd-i lâzım vardır. Çünkü harf-i med olan elif harfinden sonra “sükun-u lâzım” gelmiştir. Bu durumda “râ” harfi, medd-i tabiinin 4 katı kadar uzatılmalıdır.

…olan elif harfinden sonra “sükun-u lâzım” gelmiştir. Bu durumda “şin” harfi, medd-i tabiinin 4 katı kadar uzatılmalıdır.

…kelimesindeki ilk “elif” harfinde medd-i lâzım vardır. Çünkü elif harfinde çeker (asar) işareti vardır. Dolayısıyla burada gizli bir harf-i med bulunmaktadır. Harf-i medden sonra ise “sükun-u lâzım” gelmiştir. Bu durumda harekeli olan “elif” harfi, medd-i tabiinin 4 katı kadar uzatılmalıdır.

Aşağıdaki örnekleri öğretmeninizin rehberliğinde inceleyiniz ve okuyunuz.

Bazı surelerin başlarında harekesiz harfler yer alır. Huruf-u mukattaa denilen bu harfler harekeleri bulunmadığından isimleriyle okunurlar. Bu durumda harflerin telaffuzunda med harfi ile cezm veya şedde ortaya çıkarsa medd-i lâzım meydana gelir.

  • Cevap: Bu etkinliği sınıfta arkadaşlarınızla yapabilirsiniz.

7. Sınıf Semih Ofset Sek Yayınları Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 94 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!