Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 113

“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 113 Anka Kuşu Yayınevi” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 113

Kur’arı, İnsanları Düşünmeye ve Aklını Kullanmaya Yöneltir

Kur’an-ı Kerim’in muhatabı insandır. Çünkü ondaki emir, yasak, öğüt ve ilkelerden akıl sahibi insan sorumludur. Allah (c.c.), kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak, hakka ve doğruya ulaştırmak, iyi ve güzel davranışlara yönlendirmek için göndermiştir. Bunun için de Kur’an, insanın aklına seslenerek ondan hak ile batılı, faydalı ile zararlıyı, iyi ile kötüyü ayırt etmesini istemektedir.

İnsan ancak aklını kullanarak doğru yola ulaşabilir. Kâinattaki tüm varlıkları yaratıp yaşatan Allah’ın (c.c.) varlığını ve birliğini kavrayabilir. Bilinçli bir şekilde Allah’a (c.c.) inanıp ibadet edebilir. Aksi takdirde insan yanlış ve batıl inançlara düşebilir. Başka varlıkları kutsallaştırıp onlara tapınabilir. Bu konuda Kur’an insanı şöyle uyarmaktadır: “Size de Allah’ı bırakıp tapmakta olduğunuz şeylere de yuh olsun! Siz akıllanmaz mısınız?”1 Bu konuyla ilgili olarak başka bir ayette de şöyle buyrulur: “İşte bu (Kur’an), kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek İlah olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri iyice düşünüp öğüt alsınlar diye insanlara (gönderilmiş) bir bildiridir.”

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de, “… Aklınızı kullanmıyor musunuz?” (Bakara suresi, ayet.), “… Siz hiç düşünmez misiniz?” (Âl-i İmrân suresi, 65. ayet.) gibi ayetler yer almaktadır. Bu durum, yüce kitabımızın aklı kullanmaya önem verdiğini, insanı düşünmeye yönlendirdiğini göstermektedir.

Kur’an-ı Kerim insandan kâinattaki varlıklar, olaylar, evrendeki düzen ve ölçülü yaratılış üzerinde düşünmesini ister. Böylece insanın, Yüce Allah’ın (c.c.) varlığını ve birliğini kavramasını amaçlar. Örneğin bir ayette şöyle buyrulur: “Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah’ın gökten indirip de ölü hâldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgârları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde düşünen bir toplum için birçok delil vardır.”3 Başka bir ayette de “O, diriltendir, öldürendir. Gece ile gündüzün birbirini takip etmesi de ona aittir. Hâlâ aklınızı kullanmıyor musunuz?”4 buyrulur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 113 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!