Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 25

“8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 25 Anka Kuşu Yayınevi” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 25

Çevremize baktığımızda herkesin bir işle meşgul olduğunu, çalıştığını görürüz. Çünkü çalışmak, üretmek hayatın bir gerçeğidir. Çalışan insan mutlu olur, kendini daha dinç ve enerjik hisseder.

Atalarımız, “İşleyen demir pas tutmaz.” diyerek çalışmanın önemine dikkat çekmişlerdir. Çalışan insan hem kendisine hem de başkalarına faydalı bir iş yapmış olur. Çalışkan olmayı ilke edinen kişiler üretken olurlar. Ürettikleriyle de topluma, vatana, millete faydalı bir birey olurlar. Başkalarına muhtaç olmadan, onurlu bir hayat yaşarlar. Ayrıca böyle kişiler hayatta başarılı olurlar.

Çalışmak başarılı olmanın temel şartıdır. Çünkü hayatta her başarı çalışmaya bağlıdır. Bu nedenle işinde, mesleğinde başarılı olmak isteyen kişi her şeyden önce planlı ve çok çalışmalıdır. Bir esnaf, kazancını artırmak için iş yerini zamanında açmalı, kaliteli ürün satmalı, müşteriye güler yüzlü davranmalı ve dürüst olmalıdır. Bir öğrenci sınavlarda başarılı olmak için derslerine planlı bir şekilde çalışmalıdır.

Meşhur bilim adamları, yöneticiler, sporcular başarılarını planlı ve çok çalışmaya borçludurlar Günümüzde dünyanın kalkınmış ve sanayileşmiş ülkeleri, bulundukları seviyeye; çalışmaya, üretmeye verdikleri önem sayesinde ulaşmışlardır. Bütün bunlar, hiçbir başarının tesadüf eseri gerçekleşmeyeceğini göstermektedir.

Dinimiz İslam çalışmaya büyük önem verir ve insanlardan zamanlarını iyi değerlendirmelerini ister. Bu konuyla ilgili bir ayet-i kerimede, “Boş kaldın mı hemen başka işe koyul.”1 emri yer alır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) de pek çok hadis-i şerifinde çalışmanın önemine dikkat çeker. Örneğin Peygamberimiz (s.a.v.), bu hadislerinden birinde, “Geçim için çalışıp helalinden kazanmak farzdır.”1 2 buyurarak bizleri çalışmaya teşvik eder.

Müslüman toplumlarda bazı kişiler, başarısız olduklarında bu durumu kadere bağlamaktadırlar. İslam’a göre bu yanlış bir düşüncedir. Hayatta başarılı olabilmek için çalışmak gereklidir. Çalışmayıp tembellik eden kimsenin başarılı olması mümkün değildir. Allah’ın (c.c.) belirlediği yasalara uygun davranmayıp başarısız olan kimsenin, uğradığı başarısızlığı, “Kader böyleymiş, ne yapalım!” diyerek savunmaya çalışması, İslam dininin ilkelerine aykırıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Kuşu Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 25 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!