Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Anka Yayınevi

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları Anka Kuşu Yayınevi Sayfa 87 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevapları Anka Yayınevi

Not Edelim

Kur’an-ı Kerim; hak ile batılı, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü birbirinden ayıran ve bu konuda bizleri bilgilendiren ilahi bir kitaptır. Yüce kitabımızın isimlerinden biri de Furkan’dır. Furkan; iyi ile kötüyü, doğru ile yanlışı, iman ile küfrü, helal ile haramı birbirinden ayıran anlamına gelir. bk. Dinî Terimler Sözlüğü, s.107-108.

Kur’an’da Yüce Allah (c.c.) bize kendini tanıtır ve özelliklerini bildirir. Allah’a (c.c.), peygamberlere, kitaplara, meleklere ve ahiret gününe inanmamız gerektiğini bize yine Kur’an açıklar. Bu konularla ilgili bazı bilgiler verir. Örneğin Kur’an, öğüt almamız için geçmiş peygamberlerin yaşadıkları bazı olayları anlatır. Bunlardan ders almamızı ister. İlahi kitaplar hakkında bilgiler verir. Bazı meleklerin görevlerini ve özelliklerini bildirir. Ahiret hayatıyla ilgili açıklamalar yapar. Kur’an bize Allah’a (c.c.) ibadet etmemiz gerektiğini belirtir. Dinimizde yapılması farz olan ibadetlerin neler olduğunu açıklar. İbadetleri niçin ve nasıl yapacağımızı belirten genel ilkeleri açıklar. Kendisine ibadet edilecek yegâne varlığın Allah (c.c.) olduğunu, ondan başkasına ibadet edilmeyeceğini haber verir. Ayrıca Kur’an’da ahlak ilkeleri de yer alır. Bütün bu sebeplerle bizler, dinimizi doğru öğrenmek için Kur’an’a başvurmalıyız. Onun hem Arapçasını hem de Türkçe çevirilerini okumalıyız.

Yüce dinimizin öğrenileceği ikinci temel kayak sünnettir. Sünnet kavramı sözlükte; yol, âdet, gidişat, huy, karakter, mizaç, hâl, tavır, davranış anlamlarına gelir. Dinî terim olarak ise Hz. Peygamber’in (s.a.v.) sözleri, davranışları ve sahabilerinin yapmış olduğu olumlu davranışları onaylamasına sünnet denir. Sünnet, İslam dininin öğrenilmesinde, anlaşılmasında ve hayata uygulanmasında Kur’an-ı Kerim’den sonra gelen ikinci temel kaynaktır. Kur’an’da birçok konuda genel ifadelerle bilgi verilir, ayrıntıya girilmez. İşte sünnet, Kur’an-ı Kerim’i açıklar. Anlaşılması zor olan, kapalılık içeren ayetleri açıklayarak bunların anlaşılmasını sağlar. Kur’an-ı Kerim’de ibadetlerin farziyeti ve önemi ile ilgili emir, öğüt ve tavsiyeler yer alır. Ancak ibadetlerin nasıl yerine getirileceği ayrıntılı olarak açıklanmaz. İşte Peygamberimiz (s.a.v.), ibadetlerin nasıl ve ne zaman yapılacağını bizlere bildirmiştir. Namazın kılınışı, abdestin alınışı, haccın yapılışı gibi

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Anka Yayınevi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!