Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 33

“8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Sayfa 33 Ada Matbaacılık” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

8. Sınıf Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Cevapları Ada Matbaacılık Sayfa 33

Bu yorumun ardından hizmetçi hemen hükümdara koştu. Duyduklarını ona anlattı. Hükümdar bu yorumu çok beğendi. Yorumu yapanın akıllı, bilgili bir kimse olduğunu anladı. Hz. Yusuf’u (a.s.) zindandan çıkartmak istedi. Elçi, Hz. Yusuf’un (a.s.) isteklerini hükümdara iletti. O da bu teklifi hemen kabul etmedi. Doğruların ortaya çıkmasını, suçsuzluğunun ispatlanmasını istedi. Kendisinin haksız olarak zindana atılmış, masum ve günahsız biri olduğunun ortaya çıkmasını bekledi. Hükümdar bu isteği yerine getirmede tereddüt göstermedi ve bu olay hakkında bir araştırma yaptı. Hükümdar, kadınları çağırıp işin aslını sorduğunda kadınlar, “… Hâşâ! Allah için, biz ondan hiçbir eğrilik görmedik, dediler. Vezirin karısı da: Şimdi gerçek ortaya çıktı, ben onunla beraber olmak istemiştim. Şüphesiz ki o doğru söyleyenlerdendir.”1 diyerek suçunu itiraf etti.

Bunca yıl zindanda kalan Hz. Yusuf’un (a.s.) suçsuzluğu böylece ispatlanmış oldu. Temiz ve iffetli oluşu herkes tarafından anlaşılmıştı. Hükümdar bu sözler üzerine Hz. Yusuf’un (a.s.) zeki ve güvenilir bir insan olduğunu anladı. Onun ilminden ve doğruluğundan faydalanmak istedi. Hz. Yusuf’u (a.s.) zindandan çıkarttılar. Hükümdar onu saygı ile karşıladı. Hükümdar dedi ki; “Onu bana getirin, onu kendime özel danışman edineyim. Onunla konuşunca, bugün sen katımızda yüksek yeri olan, güvenilir birisin dedi.”2 Bunun üzerine Hz. Yusuf (a.s.) da; “Beni ülkenin hazinelerine tayin et! Çünkü ben çok iyi korurum ve bu işi bilirim, dedi.”3

Hükümdar bunu memnuniyetle kabul etti. Hz. Yusuf’a (a.s.) isteği verildi. Mısır’ın maliyesinden sorumlu veziri olmuştu. Hz. Yusuf (a.s.) artık Mısır’a yerleşmişti. Doğruluğunun, iffetinin ve sabrının mükâfatını görmüştü. Peygamberliğin yanında devlete de kavuşmuştu.

Olaylar hükümdarın rüyasını yorumladığı gibi gelişti. Hz. Yusuf (a.s.), gereken tedbiri alarak bolluk yıllarında tarıma önem verdi. Üretimi arttırdı, ihtiyaç fazlası ürünleri depoladı. Nihayet kıtlık yılları geldi. Bu sefer depolanmış olan ürünleri yemeye ve ihraç etmeye başladılar.

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

8. Sınıf Ada Matbaacılık Kur’an-ı Kerim Ders Kitabı Sayfa 33 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!