Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 12

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 12 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 12

1. İslam’da Bilgi Kaynakları

İslam dini; öğrenmeye, öğretmeye, incelemeye ve araştırmaya büyük önem vermiştir (Görsel 1.1). Yüce Allah’ın Kur’an’da bildirdiği ilk ayet, ilk emir “Oku!” dur. Sevgili Peygamberimize (s.a.v.) bu ayetlerle insana yazmayı ve bilmediğini öğretenin de aslında Allah (c.c.) olduğu belirtilmiştir.

“Bilgi” kelimesi, Arapçada bazen “ilim” bazen de “marifet” kelimesiyle ifade edilmektedir. Cahiliye Dönemi’nde “ilim” kişinin bir şey hakkında kendi tecrübesiyle kazandığı bilgiye denirdi. İlmin karşıtı olarak da güvenilmeyen, tecrübeye dayanmayan anlamında “zan” kelimesi kullanılırdı. Kur’an’da bilgi kelimesi zannın karşıtı olarak ele alınmıştır. Bu anlamda Kur’an’ın kastettiği bilgi kesin bilgidir.(2)

Sözlükte bilgi; öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, malumat, insan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü, bilim anlamlarına gelmektedir/3* Terim olarak ise ilim, zaman ve mekân sınırı olmaksızın küçük büyük, gizli âşikâr her şeyi ve her hadiseyi müşahede etmişçesine hakkıyla bilmektir.

İslam’da ilimle uğraşan kimseler övülmüştür. Kur’an’da meleklerle alimlerin, Allah’ın (c.c.) mutlak gücün ve bilginin sahibi olduğunu tasdik ettiklerini zikredilerek şöyle buyrulmuştur: “Allah, hak ve adaleti ayakta tutarak, kendinden başka ilah olmadığını bildirdi; melekler ve ilim sahipleri de bunu ikrar ettiler. (Evet) O’ndan başka ilah yoktur, O mutlak güç ve hikmet sahibidir.”

Kur’an’da bilgi ve bilginler birçok yerde geçmektedir. Bunlardan bazıları şöyledir: “…De ki: ‘Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu!’…”® ve “…Allah’a karşı ancak; kulları içinden âlim olanlar derin saygı duyarlar…”

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hadislerinde de ilim öğrenmek, nafile ibadetten üstün sayılmış/1 2 3 4 5 6 7 8* ibadete gösterilen önemin, öğrenmede de gösterilmesi istenmiş, ilim tahsil ederken ölen bir kimse ile peygamberler arasında Allah (c.c.) katında sadece bir derece fark bulunduğu belirtilmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 12 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!