Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 76

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 76 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 76

“Ben kimim, nereden gelip nereye gidiyorum?” sorularının cevabını bulur ve bununla mutlu olur. Ayrıca din; adalet, iyilik, fedakârlık, doğruluk, fazilet gibi duyguların kaynağı, insanın doğasındaki inanma ihtiyacının tam karşılığıdır. Din, toplum hayatını düzenleyici ve disipline edici olarak insanlık için gereklidir. Din sayesinde Allah’ın (c.c.) her şeyi bileceğini, hiçbir şeyin ondan gizlenemeyeceğini anlayan insanda güçlü bir irade oluşur. Böyle güçlü irade ve karakter sahibi kişilerden meydana gelen bir toplumda ise güven, denge, düzen ve uyum bulunur. Bu yüzden din her türlü ahlaki değerin kaynağıdır.

1. 2. Değerlerin Oluşumunda Örf ve Âdetlerin Etkisi

Örf sözlükte; yasalarla belirlenmeyen, halkın kendiliğinden uyduğu gelenek anlamına gelmektedir. Örf, kanun olmadığı hâlde, toplumun bireyleri arasında ortak akla uygun ve dince iyi kabul edilen davranış, kalıp ve kurallardır. Örfün dinî terminolojideki karşılığı “maruftur. Kur’an; marufu (iyi olanı) emretmenin, münkeri (kötü olanı) yasaklamanın Müslüman’da bulunması gereken bir özellik olduğunu belirtir. Bu konuda Kur’an’da yer alan bir ayet şöyledir: “Müminlerin erkekleri de kadınları da birbirlerinin velîleridir; iyiliği teşvik eder; kötülükten alıkoyarlar, namazı kılarlar; zekâtı verirler; Allah ve resulüne itaat ederler. İşte onları Allah merhametiyle kuşatacaktır. Kuşkusuz Allah mutlak güç ve hikmet sahihidir.”{3) Örf, toplumdaki bireyler için hayati önemi olan belirli durumlarda en uygun davranışı belirleyen kurallardır. Örfler çoğu defa bir toplumun kanunlarına kaynaklık ettiklerinden sözü edilen cezalar kanun yoluyla verilir. İslam hukukunda da örf, hakkında kesin hüküm bulunmayan konularda vazgeçilmez bir hukuk kaynağıdır

Tartışalım

Örf ve âdetlerin değerlerin oluşumundaki etkisini tartışınız.

  • Cevap: Örf ve âdetler, toplumların değerlerinin oluşumunda önemli bir etkiye sahiptir. Bu gelenekler, toplumların kültürel kimliğini şekillendirir ve insanların birbirleriyle etkileşimlerini düzenler. Örf ve âdetler, değerleri somutlaştırır ve nesilden nesile aktararak toplumsal bağları güçlendirir. Aynı zamanda, bu gelenekler, insanlara nasıl davranacaklarını, hangi değerlere önem vereceklerini ve toplumlarına nasıl katkıda bulunacaklarını öğretir. Dolayısıyla, örf ve âdetler, toplumların değer sistemlerini derinlemesine etkileyen önemli bir faktördür.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 76 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!