Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayıncılık Sayfa 87

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 87 Erkad Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Erkad Yayınları Sayfa 87

Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerinde de şecaatin önemi yer almaktadır. Bir hadise göre Enes b. Malik (r.a.), Hz. Peygamberin (s.a.v.) insanların en iyisi, en cesuru, en cömerti olduğunu söylemiş ve Uhud’daki bozgun sırasında Resulullah’ın (s.a.v.) ortaya koyduğu cesareti buna örnek göstermiştir. Başka bir hadiste ise sırf şecaat gösterisi ve riya niyetiyle savaşanlar eleştirilmiştir.(32)

Dinimizde, insanın kendi nefsiyle mücadelesinin cihat sayılmasından ötürü bencil duyguların yenilmesi yönünde gösterilen çabalar da şecaat olarak görülmektedir. Dinimizde gösterilen cesaret ve kahramanlıkların erdem sayılabilmesi için benlik davası, hâkimiyet tutkusu, çıkar sağlama arzusu gibi ahlak dışı amaçlar güdülmeme- lidir. Ayrıca kin, kıskançlık, riya gibi kötü duyguların etkisinde kalınmadan dinî ve insani değerlerin korunması, haksızlıkların önlenmesi gibi üstün amaçlara yönelmek gerekir.

Şecaat hiçbir zaman başına ne geleceğini düşünmeden ortaya atılmak demek değildir. Kahramanlık, gereken tedbirleri alıp yapılması gereken planları yaptıktan sonra korkmadan gereken adımları atmaktır.

Okuma Parçası

ALLAH KURTARIR

Müslümanların Medine’ye hicretinin üçüncü yılıydı. Hz. Peygamber (s.a.v.) Benî Muharip kabilesinden bazı yağmacıların bir araya geldiğini haber aldı. Gavres liderliğindeki yağmacıların Necid denilen bölgede toplanarak Medine civarındaki bazı yerleşim yerlerine baskın düzenlemek amacında olduklarını öğrendi.

Durumdan emin olan Hz. Muhammed (s.a.v.) 450 kişilik bir birlikle yola çıktı. Müslümanların üzerlerine geldiğini haber alan Gavres, yanındakilerle beraber dağlara çıkarak uzaktan Hz. Peygamber’i (s.a.v.) izlemeye başladı.

Bu sırada sağanak hâlinde yağan yağmurda ıslanan Hz. Peygamber (s.a.v.) ashabından biraz uzaklaşarak elbisesini kurutmak istedi. Kılıcını bir ağacın dalına asarak ağacın gölgesine uzandı. Bunu gören Gatafan kabilesinin yağmacıları, Hz. Peygamberi (s.a.v.) yok etmek için iyi bir fırsat çıktığını düşündüler. Reisleri ve en cesurları olan Gavres’i bu fırsatı değerlendirmeye teşvik ettiler. Kimseye görünmeden sessizce ve gizlice Hz. Peygamber’in (s.a.v.) başucuna dikildi. “Ey Muhammed! Şimdi seni benden kim kurtarabilir?” diye bağırdı. Hz. Peygamber (s.a.v.) kendilerinden emin ve gür bir sesle “Allah kurtarır.” şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine kılıç, Gavres’in elinden düştü. Bu defa kılıcı Hz. Peygamber (s.a.v.) alarak ona, “Şimdi seni benden kim kurtarabilir?” diye sordu. Gavres, “Hiç kimse.” cevabını verdi. Hz. Peygamber (s.a.v.) ona dokunmadı. Onu Müslümanlara göstererek olayı anlattı.

Gavres, bir daha Hz. Peygamber’in (s.a.v.) aleyhinde bulunmayacağına dair söz verdikten sonra kabilesine döndü. Bu olaydan sonra Gavres’in Müslüman olduğu nakledilir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Erkad Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 87 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!