Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 37

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 37 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 37

• Dinin kaynağı Allah’tır (c.c.).
• Dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır.
• Dinin dünya ve ahirete ilişkin yönleri vardır.
Bilim insanları kendi ilgi alanlarına göre dini tanımlarlar. Bu tanımları yaparken felsefe, sosyoloji, psikoloji, antropoloji gibi disiplinlerin insana ve insanın duygu dünyasına ilişkin yaklaşımlarını dikkate alırlar. Dinî ayin ve inançlar sistemi olarak gören sosyologlar yanında psikoloji bakış açısıyla dini; dua, kurban ve inançla kendini gösteren bir arzu olarak tanımlayanlar da vardır.
Felsefecilerin din tanımları bir yaratıcı olduğunu kabul edip etmemelerine ya da yaşadıkları devrin dine bakış açısına göre değişir. Bazıları dini manevi tecrübenin bir ürünü, bir gizem olarak görürken bazıları da toplumsal hayatı düzenleme ihtiyacından kaynaklanan bir alan ya da Tanrı’mn insan ruhunda yaşaması olarak tanımlamışlardır. Antropologlar da ulaştıkları bulgulara dayanarak dini duyularla anlaşılabilenin ötesinde gerçeklik sunan fikir ve uygulamalar olarak tanımlarlar.
Bazı bilim adamları dinin vahiy kaynaklı olmadığını iddia eder. Somut olmayan ve duyu organlarıyla algılanamayan her şeyi yok sayan bu anlayış, Allah’ı (c.c.) ve O’nun vahiy gönderdiği gerçeğini de kabul etmez. Bu anlayışa göre ilk insan toplulukları suçluluk ve utanç duyguları, üzüntü, korku ve öfkenin birleşimi sonucu kendilerince tanrılar üretmiş ve din oluşmuştur.

İslam âlimleri dini, Allah’ı (c.c.) ve insanı merkeze alma açısından farklı anlamlarda kullanmıştır. Kur’an-ı Kerim’de din kelimesi Allah’a (c.c.) bakan yönüyle “hâkim olma, itaat altına alma, hesaba çekme, ceza-mükâfat verme”, insana bakan yönüyle ise “boyun eğme, aczini anlama, teslim olma, ibadet etme” anlamlarındadır. Bunun yanında Kur’an-ı Kerim’de din; dosdoğru yol, tevhid, İslam, şeriat, âdet, millet anlamlarında da karşımıza çıkar.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 37 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!