Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 99

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 99

Ayetlerde dikkat edilmesi istenen bir husus da cimrilik ve savurganlık arasındaki dengedir. Cimrilik de savurganlık da aşırılıktır. Cimrilik bencilliğe, savurganlık ise muhtaç duruma düşmeye sebep olur. İslam’da bu iki aşırı uçtan uzak durulması istenir, ikisinin ortası olan cömertlik ise övülür ve erdem olarak kabul edilir.

İlkeler Çıkaralım

Kur’an-ı Kerim mealinden Bakara suresi 83 ve Nisa suresi 36. ayetleri kuran.diyanet.gov.tr adresinden bulunuz ve ayetlerden çıkardığınız ilkeleri aşağıdaki boşluğa yazınız.

  • Cevap:

Bakara suresi 83. Ayeti

Bir zamanlar biz İsrâiloğulları’ndan, “Yalnız Allah’a kulluk edeceksiniz; ana babaya, yakın akrabaya, yetimlere, yoksullara iyilik edeceksiniz. İnsanlara güzel söz söyleyin, namazı kılın, zekâtı verin” diyerek söz almıştık. Sonra, içinizden küçük bir kesim dışında, sözünüzden döndünüz; hâlâ da sırt çevirmektesiniz.

  • Çıkarılacak İlkeler: Bu ayetten çıkarılan ilke, insanların verdiği sözleri yerine getirmeleri ve taahhütlerini tutmalarının önemini vurgular. İnsanlar, Allah’a olan bağlılıklarını göstermek için söz verdikleri değerlere ve sorumluluklara sadık kalmalıdır.

Nisa suresi 36. Ayeti

Allah’a kulluk edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Anne babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yakın arkadaşa, yolcuya, ellerinizin altında bulunanlara iyi davranın. Allah kendini beğenen ve böbürlenip duran kimseyi asla sevmez.

  • Çıkarılacak İlkeler: Allah’a kulluk etme ve O’na hiçbir şeyi ortak koşmama, Anne babaya saygı ve iyi davranış, Akrabalara, yetimlere ve yoksullara iyilik, Yakın ve uzak komşuya iyi davranış.

Konuşalım

Aşağıdaki tabloda bazı tutum ve davranışlar yer almaktadır. Bunların tefrit, itidal ve ifrat sayılmasının sebeplerini arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Tefrit, itidal ve ifrat; aşırılık, denge ve aşırı derecede olumsuzluk anlamına gelir. Tefrit ve İfrat, erdemlerin aşırı ve yetersiz uygulanmasını temsil ederken, İtidal, erdemlerin dengeli ve uygun bir şekilde uygulanmasını temsil eder. Örneğin, cömertlik bir erdem olarak görülürken, cimrilik (tefrit) ve savurganlık (ifrat) bu erdemin aşırı ve yetersiz uygulanmasını temsil eder. İtidal, bu erdemlerin uygun ve dengeli bir şekilde uygulanmasını temsil eder ve bireylerin adalet, hikmet, iffet, şecaat ve cömertlik gibi erdemlerle hareket etmelerini önerir. Tefrit ve ifrat, genelde olumsuz sonuçlar doğururken, itidal, bireylerin ve toplumun erdemli ve dengeli bir yaşam sürdürmelerini sağlar. Bu kavramlar, bireylerin ve toplumların, etik ve ahlaki değerleri anlamalarına ve uygulamalarına yardımcı olur.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 99 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!