“Aşağıdaki tabloda Peygamberimizin görevleri yer almaktadır. Karşılarındaki boşluklara bu görevleri kısaca açıklayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki tabloda Peygamberimizin görevleri yer almaktadır. Karşılarındaki boşluklara bu görevleri kısaca açıklayınız.
Aşağıdaki tabloda Peygamberimizin görevleri yer almaktadır. Karşılarındaki boşluklara bu görevleri kısaca açıklayınız.
- Cevap: Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimize hangi görevler şöyledir: Tebliğ Görevi, Tebyin Görevi, Teşri Görevi, Temsil Görevi, Tezkiye Görevi, Talim Görevi, Tilavet Görevi
1. Peygamberimizin Tebliğ Görevi: Peygamberler, Allah’ın (c.c.) emir ve yasaklarını insanlara ulaştırmak anlamına gelen tebliğ ile görevlendirilmiştir.
2. Peygamberimizin Tebyin Görevi: Tebyin kelimesi sözlükte açıklamak, ayrıntılı anlatmak anlamına gelmektedir. Kur’an-ı Kerim’deki bir kısım ayetler kısa ve öz ifadeler içermektedir.
3. Peygamberimizin Teşri Görevi: Yüce Rabbimizin doğru yolu göstermek üzere gönderdiği son peygamber Hz. Muhammed’in (s.a.v.) görevlerinden birisi de teşridir. Hz. Peygamber kendisine inzal olunan ilahi vahyi tebliğ etmekle görevli olduğu gibi aynı zamandaonu açıklamakla da görevliydi.
4. Peygamberimizin Temsil Görevi: İslam dininde peygamberlik ve vahiy, ayrılmaz bir bütündür. Yüce Allah, tarih boyunca insanlara vahyini peygamberler vasıtasıyla ulaştırmıştır. Çünkü vahyin doğru şekilde anlaşılması ve yaşanması ancak peygamberlerin örnekliği ile mümkündür.
5. Peygamberimizin Tezkiye Görevi: Tezkiye kelimesi temizlenme, arındırma anlamlarına gelir. Terim olarak ise inkar, isyan ve gafletten kalbi, ruhu ve nefsi arındırmaya; kendini veya başkasını kusurdan uzak tutup temize çıkarmaya, manevi kirlerden (cehalet, şirk, küfür, günah, çirkin düşünce gibi) temizlemeye denir.
6. Peygamberimizin Talim Görevi: Sözlükte “bir şeyi gerçek yönüyle kavramak, bir nesnenin şekli zihinde oluşmak, nesneyi gerçek haliyle bilmek” anlamındaki ilm kökünden türeyen ta‘lim “birine bilgi öğretmek, ders okutmak” demektir. İnsanların ilk öğretmenleri peygamberlerdir.
7. Peygamberimizin Tilavet Görevi: Rabbimizin tüm insanlığa hitabı Kur’an-ı Kerim ile olmuştur. Onun hitabındaki güzelliği, etkileyiciliği ve edebi zevki anlayabilmek, Kur’an’ı dikkatlice okumakla olur.
“10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 57” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap