Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı

“11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf MEB Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 86 Cevabı

Asr-ı Saâdetten Bir Yaprak

Ebu Ümame (r.a.) anlatıyor: Birisi Hz. Peygamber’e geldi ve “Bir adam hem şöhret hem de sevap kazanmak niyetiyle savaşsa buna ne verilir?” dedi. Nebi (s.a.v.), “Ona hiçbir şey yoktur.” dedi. Adam, bu soruyu üç kere tekrar etti ve her defasında Sevgili Peygamberimiz “Ona hiçbir şey yoktur.” dedi ve şöyle buyurdu: ’’Allah sadece samimi bir şekilde ve kendi rızası gözetilerek yapılan amelleri kabul eder. ”

(Nesâî, Cihad, 24.)

Kötülüğe karşı merhamet göstermek, zaferden sonra daha anlamlıdır. Bunun en güzel örneği, Allah Resulü’nün (s.a.v.) Mekke’nin fethinden sonraki uygulamasında görülür. Mekke şehrine muzaffer bir komutan olarak girdiği hâlde Mekkelilere haklarında ne yapacağını düşündüklerini sormuştu. Kureyşliler de ona, kendisinden iyilik beklediklerini söylediler. Bunun üzerine Peygamberimiz (s.a.v.) “Haydi, gidin! Artık serbestsiniz.” buyruğu ile merhametini göstermiş, kendisine ve Müslümanlara zulmetmiş gönülleri de fethetmişti.59
Hz. Ebu Bekir, genç komutan Üsame b. Zeyd’i ve askerlerini uğurlarken Peygamberimizin (s.a.v.) savaş hukukunu özetleyen önemli bir konuşma yaptı. Onlara Allah yolunda kafirlerle savaşmayı, hainlik etmemeyi, sözünde durmayı, ganimet malına zarar vermemeyi, korkup çekinmemeyi, fesat çıkarmamayı, emirlere karşı gelmemeyi, çocukları, kadınları ve yaşlı insanları öldürmemeyi, meyve ağaçlarını kesmemeyi, yemek ihtiyaçları dışında koyun, sığır ve develeri boğazlamamayı, manastırlara çekilmiş kimselere dokunmamayı emretti ve kendilerine ikram edilen yemekleri Allah’ın ismini anarak yemelerini tavsiye etti.60

BİLGİ KUTUSU

Merhamet; şefkat gösterme, acıma, affetme, iyilik etme anlamlarına gelir. Allah’ın, insan dâhil tüm yarattıklarını, yedirmesi, içirmesi, koruması, bağışlaması ve şefkat göstermesi onun merhametinin görünümlerindendir. İslam, merhameti güzel ahlakın en belirgin özelliklerinden biri olarak kabul eder. Kur’an-ı Kerim, birbirlerine karşı merhametli olmayı müminlerin başlıca nitelikleri arasında saymıştır.

(Dinî Terimler Sözlüğü, s. 309.)

  • Cevap: Bu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 86 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!