Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 100

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 100 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 100

Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.), elbise temizliğine önem vermeyenleri, kirli ve dağınık giysilerle dolaşanları gördüğünde bundan rahatsız olmuş ve onları uyarmıştır. Örneğin bir gün, elbisesi kirli bir kişiyle karşılaşmış ve “Bu adam elbisesini yıkayacak su bulamaz mı?”1 buyurarak insanları, giysilerini temiz tutma konusunda uyarmıştır. Başka bir hadisinde de şöyle buyurmuştur: “Elbisenizi yıkayınız. Saçlarınızı düzeltiniz. Dişlerinizi misvaklayınız. Tertemiz olmaya çalışınız.”2 Bizler de Peygamberimizin (s.a.v.) öğütlerine uyalım. Onun gibi temiz, tertipli ve düzenli giyinmeye önem verelim. Bu konuda Peygamberimizin (s.a.v.), “Allah güzeldir, güzelliği sever…”3 hadisini hayatımızda ilke edinelim.

Çevre Temizliği

Temizlik bir bütündür. Her insan, vücudunu ve elbiselerini temiz tuttuğu gibi evini, sokağını, caddesini, toplumsal mekânları, parkları, toplu taşıma araçlarını ve tüm çevreyi temiz tutma konusunda da duyarlı olmalıdır. Çevre, canlıların yaşamaları için gerekli olan bütün unsurları içine alan, geniş kapsamlı bir kavramdır. Denizlerden ormanlara, dağlardan ovalara, bitkilerden hayvanlara kadar her şey çevreyi oluşturur. Allah’ın (c.c.) yarattığı çevreyi oluşturan bu unsurların hepsi birbiriyle uyumlu ve dengeli bir bütündür. O hâlde tabiatın dengesine ve düzenine zarar verecek davranışlardan özenle kaçınmak gerekir. Esasen dinimiz de tabiatın dengesini bozacak; insan, hayvan ve bitkilerin yaşaması için gerekli olan hava, su ve toprak gibi doğal çevreye zarar verecek her türlü kötü davranışı yasaklamıştır. Bizler cennet gibi vatanımızı çok sevmeliyiz. Doğal çevreye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmalıyız. Ülkemizin dağlarını, nehirlerini, göllerini, denizlerini ve yeşil alanlarını temiz tutmalı ve korumalıyız.

Hepimiz biliriz ki Allah’ın (c.c.) yarattığı doğal dengeyi bozmanın, ona zarar vermenin getireceği birçok olumsuz sonuç vardır. Bu nedenle Rabb’imiz (c.c.), bizleri doğal dengeye zarar vermeme konusunda açıkça uyarmıştır. Yüce Allah (c.c.) bu konuyla ilgili bir ayette şöyle buyurmuştur: “İnsanların kendi işledikleri (kötülükler) sebebiyle karada ve denizde bozulma ortaya çıkmıştır. Dönmeleri için Allah, yaptıklarının bazı (kötü) sonuçlarını (dünyada) onlara tattı- racaktır.”4Bu ayete göre insanların bilinçsizce ormanları tüketmesi, ağaçları kesmesi ve çevreyi kirletmesi sonucu ortaya çıkan olumsuzlukların başlıca sorumlusu da yine insandır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 100 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!