Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 99

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 99 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 99

Yine bir gün saçları birbirine karışmış bir adam görmüş ve “Bu adam saçlarını düzeltecek bir şey bulamıyor mu?..”1 buyurarak hem onu hem de diğer Müslümanları açıkça uyarmıştır.

Peygamberimiz (s.a.v.) elleri yıkama konusunda da çok hassas davranmış, bir şey yemeden önce ve yedikten sonra ellerini mutlaka yıkamıştır. O, “Yemeklerden önce ve sonra ellerinizi yıkayınız. Zira bu, yemeği bereketlendirir.”2 3, “Evinin hayrını artırmak isteyen, yemeklerden önce ve sonra ellerini, ağzını yıkasın.”3 hadisleriyle bizlere de bu konuda özenli olmayı tavsiye etmiştir.

Sağlıklı yaşamak için dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de tuvalet temizliğidir. Peygamberimiz (s.a.v.) tuvalet temizliğine de çok dikkat etmiş, bu konuda çevresindeki kişilere uyarı ve öğütte bulunmuştur. O, tuvalete sol ayağı ile girmiş, üzerine sıçratmamak için abdestini oturarak bozmuştur. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa sol eliyle ve suyla taharet (temizlik) yapmıştır.4 Müşriklerden biri, Selmân-ı Farisi’ye gelerek “Peygamberiniz size her şeyi, hatta tuvalette oturup nasıl temizleneceğinizi de mi öğretiyor?” deyince Selmân-ı Farisi de ona şöyle cevap vermiştir: “Evet, o, bizleri büyük ve küçük abdest bozarken kıbleye karşı dönmekten, sağ el ile taharetlenmekten… menetti.”5

Sonuç olarak Allah’ın elçisi Hz. Muhammed (s.a.v.); saçının, sakalının ve tüm vücudunun temiz olmasına her zaman dikkat etmiştir. O, kişisel bakımına çok önem vermiş, yalnızken de insanların karşısına çıkarken de temiz olmaya özen göstermiştir. O hâlde bizler de onu örnek alalım. Yemeklerden önce ve sonra; tuvaletten çıktıktan sonra ellerimizi yıkayalım. Uzayan tırnaklarımızı keselim. Saçlarımızın ve bütün vücudumuzun temiz olmasına özen gösterelim. Terlediğimizde banyo yapmayı ihmal etmeyelim.

Elbise Temizliği

Dinimiz, beden temizliğine olduğu gibi elbise temizliğine de büyük önem verir. Bu konuyla ilgili olarak Kur’an-ı Kerim’de yer alan bir ayette, “Sadece Rabb’ini büyük tanı, elbiseni tertemiz tut.”6 buyrulur. Böylece Peygamberimizin (s.a.v.) şahsında bütün Müslümanlara, elbiselerini temiz tutmaları emredilir.

Hz. Peygamber (s.a.v.), içinde yaşadığı şartların zorluğuna rağmen temizlik konusunda son derece duyarlı olmuştur. O; ağız, diş ve beden temizliğiyle birlikte elbiselerinin temizliğine de önem vermiştir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) dağınıklıktan hiç hoşlanmaz, sade ve düzgün giyinirdi. O, lüks ve israfı sevmez,7 kıyafetleriyle övünen kimseleri hoş görmezdi.8 Hz. Peygamber (s.a.v.), çeşitli renklerde elbise giyer ama özellikle beyaz rengi daha çok severdi.9

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 99 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!