Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 130

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 130 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 130

Müslüman bir ailede doğup büyüyen Ebu Said el-Hudrî (r.a.), küçük yaştan itibaren Peygamberimizin (s.a.v.) yanında bulunmuş, Resulullah’ın (s.a.v.) ilminden ve sohbetinden faydalanmaya çalışmıştır. Bir yandan ilim öğrenmek için Suffe’ye devam ederken bir yandan da kılıç kullanmayı, ok atmayı öğrenmiştir. O, ilk olarak on beş yaşındayken Mustalikoğullarına karşı yapılan savaşta Peygamberimizin (s.a.v.) yanında yer almıştır. Ebu Said el-Hudrî (r.a.), bu savaştan sonra Hz. Peygamberle (s.a.v.) birlikte bütün savaşlara katılmıştır.

Allah Resulü (s.a.v.), küçük yaştan itibaren Ebu Said el-Hudrî (r.a.) ile yakından ilgilenmiş, onu en iyi şekilde yetiştirmeye önem vermiştir. Ebu Said el-Hudrî’nin (r.a.) babası Uhud Sava- şı’nda şehit düştükten sonra onun ailesini koruyup gözetmiştir.

Hz. Peygamber’in (s.a.v.) terbiyesi altında yetişen Ebu Said el-Hudrî (r.a.), Peygamberimizin (s.a.v.) vefatından sonra da hadis ve fıkıh ilmiyle meşgul olmuştur. O, Hz. Muhammed’den (s.a.v.) çok sayıda hadis rivayet etmiş ve birçok öğrenci yetiştirmiştir. Ebu Said el-Hudrî (r.a.), hicri 74 yılında, 86 yaşındayken vefat etmiştir.1

Enes bin Malik (r.a.)

Enes bin Malik (r.a.), Hz. Muhammed (s.a.v.) 622’de Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde Peygamberimizi (s.a.v.) büyük bir sevinç ve coşku içinde karşılayan çocuklar arasındaydı.

Enes bin Malik’in (r.a.) annesi Ümmü Süleym (r.a.), Medine’de İslamiyet yayılmaya başladığında İslam’ı kabul etmişti. Babası ise Hz. Muhammed (s.a.v.) Medine’ye hicret etmeden önce vefat etmişti. Ümmü Süleym, Peygamberimiz (s.a.v.) Medine’ye geldikten bir müddet sonra oğlu Enes bin Malik’i (r.a.) Resulullah’ın (s.a.v.) yanına verdi. Enes bin Malik (r.a.), Hz. Peygamber’in (s.a.v.) terbiyesinde büyüyüp yetişti. Peygamberimiz (s.a.v.) onu çok severdi. Ona “Sevgili Oğlum!”2 diye hitap ederdi. Enes bin Malik (r.a.) de Allah Resulü’nü (s.a.v.) çok sever, ona yardımcı olmaktan büyük bir mutluluk duyardı. O, Hz. Peygamber’in (s.a.v.) ilminden, ahlakından, sohbetlerinden istifade etmeye çalışırdı. Nitekim Enes bin Malik (r.a.), zamanla hadis ve fıkıh ilminde derinleşti ve âlim sahabilerden biri oldu.

Enes bin Malik (r.a.), Peygamberimizle (s.a.v.) birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu çeşitli sözlerinde ifade etmiştir. Örneğin bir sözünde şöyle demiştir: “Allah Resulü’ne on yıl boyunca hizmet ettim. Asla bana ‘Öf!’ bile demedi. Yaptığım bir iş için ‘Niçin bunu yaptın?’, yapmadığım bir iş için de bana ‘Onu neden yapmadın?’ demedi.”

Bilgi Notu

Bir gün Enes bin Malik’in (r.a.) annesi Peygamberimize (s.a.v.) gelerek ondan, oğlu için dua etmesini ister. Hz. Peygamber (s.a.v.) de Enes (r.a.) için “Allah’ım! Ona çok mal ve çok çocuk ihsan eyle. Onun ömrünü uzat, günahını affeyle.” diye dua eder. Enes bin Malik (r.a.), Allah Resulü’nün (s.a.v.) yaptığı bu duanın kabul olduğunu; Allah’ın (c.c.), kendisine uzun bir ömür, çok sayıda evlat ve mal verdiğini belirtmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 130 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!