Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 131

“5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 131 SDR Dikey Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

5. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 131

Enes bin Malik (r.a.) her zaman Peygamberimizle (s.a.v.) birlikte olmaya, bir an bile olsa onun yanından ayrılmamaya çalışmıştır. Namazlarını Mescid-i Nebi’de Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ile kılmış, bütün savaşlarda Peygamberimizin (s.a.v.) yanında yer almıştır.

Enes bin Malik (r.a.), zamanla çok sayıda mala ve mülke sahip olmasına rağmen takvaya dayanan sade bir hayat yaşamıştır. Sahip olduğu malını ve imkânlarını fakirler, muhtaçlar için harcamıştır.

Enes bin Malik (r.a.), Hz. Ömer (r.a.) zamanında Basra’ya yerleşmiştir. O, burada hadis ve fıkıh alanında dersler vermiş, birçok öğrenci yetiştirmiştir. Enes bin Malik (r.a.), Basra’da vefat ettiğinde yüz yaşını geçmişti.1

Abdullah bin Abbas (r.a.)

Abdullah bin Abbas (r.a.), İslam kültüründe babasına nispetle İbn-i Abbas diye meşhur olmuştur. O, Peygamberimizin (s.a.v.) amcası Hz. Abbas’ın (r.a.) oğludur. Medine’ye hicretten üç sene önce doğmuştur ve ona Abdullah ismini Peygamberimiz (s.a.v.) vermiştir. Peygamberimizin (s.a.v.) eşi Meymûne, Abdullah bin Abbas’ın (r.a.) teyzesidir. Bu vesileyle Abdullah bin Abbas (r.a.) sık sık Hz. Peygamber’in (s.a.v.) evine gelir, Peygamberimizle (s.a.v.) sohbet eder ve ondan ilim öğrenirdi.

Abdullah bin Abbas (r.a.); daha küçük yaşta çalışkanlığı, parlak zekâsı ve güzel huylarıyla Peygamberimizin (s.a.v.) sevgisini kazanmıştır. Allah Resulü (s.a.v.), onun eğitimiyle yakından ilgilenmiştir. Her fırsatta Abdullah bin Abbas’a (r.a.) çeşitli bilgiler vermiş, nasihatta bulunmuş ve onu âlim bir sahabi olarak yetiştirmeye önem vermiştir. Ayrıca onun, Kur’an’ın yorumunu öğrenmesi ve âlim bir kimse olması için Yüce Allah’a (c.c.) dua etmiştir.2

Peygamberimize (s.a.v.) büyük bir sevgi duyan Abdullah bin Abbas (r.a.), Resulullah’ın (s.a.v.) ilminden, sohbetlerinden ve öğütlerinden faydalanmak için büyük bir gayret göstermiştir. O, zamanla ilimde derinleşmiş, Peygamberimizden (s.a.v.) çok sayıda hadis rivayet etmiştir. Peygamberimizin (s.a.v.) eşi Ümmü Seleme (r.a.), Abdullah bin Abbas (r.a.) için “O, geride kalanların en bilginiydi.”3demiştir.

Abdullah bin Abbas (r.a.), Peygamberimizin (s.a.v.) vefatından sonra Halife Hz. Ebu Bekir (r.a.) ve Hz. Ömer’in (r.a.) ilmî danışmanlığını yapmıştır. Sahabiler, Kur’an’dan anlayamadıkları ayetleri ve karşılaştıkları dinî meseleleri ona sorarlardı. Abdullah bin Abbas (r.a.), Kur’an ayetlerinin ve Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerinin anlamlarına son derece vâkıf (iyi bilen) biriydi. O, dinî konulardaki sorunlara, Kur’an’a ve Peygamberimizin (s.a.v.) sünnetine dayanarak getirdiği çözüm önerileriyle sahabilerin ve İslam âlimlerinin takdirini kazanmıştır. Bir süre Basra valiliği de yapan Abdullah bin Abbas (r.a.), yetmiş yaşındayken burada vefat etmiştir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

5. Sınıf SDR Dikey Yayıncılık Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 131 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!