Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Gün Sayfa 100-101-102 Cevapları

[giris]7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 100-101-102 Cevapları ve Soruları[/giris] [syf]7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 100[/syf]

Sizce insan çocukluk, gençlik ve yaşlılık gibi hayatının çeşitli dönemlerinde aynı şeyleri mi düşünür? İnsanlar her konuda aynı şeyi düşünebilir mi? Niçin?

  • Cevap: Hayır düşünmez. Çünkü yaşamının her evresinde insan değişir böylece de düşünceleri dünyaya bakışı da değişir. Bundan dolayı her yaşın getirdiği farklı bir kişilik ortaya çıkar. İnsanlar her konuda aynı şeyi düşünmez zaman içinde değişebilirler.
[syf]7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 101[/syf]

İnsan Unsuru

Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ve Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerinin doğru bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. Bunun için kapalı içerikli bazı ayetlerin ve hadislerin açıklanmaya, yorumlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu yapacak olan da insandır. Yüce Allah (c.c.) her insanı farklı özelliklerde yaratmıştır. Her insanın kendine özgü bir yapısı, karakteri ve kişiliği vardır. İnsanların zevkleri, alışkanlıkları, olaylara bakışı, bilgi birikimi, yetenekleri de birbirinden farklıdır. Bu durum Allah’ın (c.c.) insana verdiği akıl, düşünme yeteneği ve özelliklerin bir sonucudur.
İnsanların olay ve olgulara yaklaşımları birbirinden farklılık arzetmektedir. Aynı öyküyü okuyan, aynı resme bakan kişiler, birbirinden farklı değerlendirmelerde bulunabilmektedir. Bu durum İslam âlimlerinin dinî meselelere bakışında, Kur’an-ı Kerim’in ayetlerini ve Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerini anlayıp açıklamalarında da etkili olmaktadır.

Yaşanılan Ortam ve Kültür

Her insan bir toplum içinde dünyaya gelir. İçinde yaşadığı toplumun değerlerini, örf ve âdetlerini öğrenerek büyür. Zamanla bu değerleri, kültürel özellikleri iyice benimser. Kişilerin davranışları, düşünceleri, uygulamaları da içinde yaşadığı ortam ve kültürden etkilenir. Bu durum din anlayışı için de söz konusudur. Aynı dine inandıkları hâlde değişik coğrafi bölgelerde, farklı kültürel ortamlarda yaşayan Müslümanların din anlayışları da farklılık gösterebilmektedir.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.
[syf]7. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 102[/syf]

Hz. Peygamber (s.a.v.) hayattayken hemen hemen bütün Arap Yarımadası’nda İslam dini hâkim olmuştur. Bu süreç Hz. Muhammed’in (s.a.v.) vefatından sonra da devam etmiştir. İslam dini, zamanla farklı kültürlerde ve coğrafyalarda yaşayan toplumlar arasında hızla yayılmıştır. Bu toplumların, sahip oldukları örf, âdet, gelenek ve görenekleri terk etmeleri kolay olmamıştır. Hatta onlar, sahip oldukları bazı kültürel değerleri İslam kültürüne de taşımışlardır. Müslüman olduktan sonra da bazı geleneklerini sürdürmüşlerdir. Toplumların kendilerine ait kültürel uygulamaları devam ettirmeleri dinî açıdan sorun değildir. Ancak ortam ve kültürden kaynaklanan uygulamalarla dinî ilkeleri birbirinden ayırt etmek gerekir. Bunun için de kutsal kitabımız Kur’an’ı ve Peygamberimizin (s.a.v.) hadislerini okuyup anlamamız şarttır.

Sonuç olarak şunu söylemek gerekir ki tarih boyunca Müslümanlar arasında, farklı din anlayışlarının ortaya çıkmasında insan unsuru, ortam ve kültür etkili olmuştur. Ancak ortaya çıkış nedeni ne olursa olsun din ile din anlayışını birbirinden ayırt etmek gerekir. Her Müslüman, dinin tek ve Allah’a (c.c.) ait olduğunu iyi bilmelidir. Dinin özüne aykırı olmadığı sürece, Müslümanlar arasında ortaya çıkan yorum farklılıklarını da doğal karşılamalıdır.

Sizce günümüzde dinî konularda farklı düşünce ve anlayışların ortaya çıkmasının başka ne gibi sebepleri olabilir? Sınıfınızda tartışınız.

  • Cevap: Bu sayfada herhangi bir soru bulunmamaktadır.

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Gün Yayınları Sayfa 100-101-102 Cevapları” beğendiyseniz sosyal medyada paylaşabilir ve  aşağıda bulunan emojilerle duygularınızı ifade edebilirsiniz 🙂

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!