Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 120

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 120 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 120

Ömer Muntar (1862-1931), İtalyanlar tarafından işgal edilen Libya’da bağımsızlık hareketlerini örgütleyen ve Libya’nın özgürleşmesinin önünü açan kahramandır.

Endülüs

Endülüs, İber Yarımadası’na (Portekiz ve İspanya)

Müslümanlar tarafından verilen isimdir. Kuzey Afrika’nın fethi sonrası denizin öte yakasına Tarık b. Zi- yad’la geçen İslam orduları büyük fedakârlıklarla Endülüs’ü fethetmişlerdir. 8. yüzyıldan 15. yüzyılın sonuna kadar İslam toprağı olan bölgede şehirler kurulmuş ve bu şehirlerde dünya mirası kabul edilen eserler yapılmıştır.

Kurtuba Camisi’nden Elhamra Sarayı’na nadide eserlerin yer aldığı İber Yarımadası’nda Müslümanlar farklı din ve milletlerin bir arada huzurla yaşadığı bir hayat düzeni kurmuşlardır. Kurtuba, İşbiliyye, Gırnata ve Tu- leytula gibi şehirleriyle ünlü Endülüs’te düzen, Re- conquista hareketi olarak adlandırılan İspanyol saldırılarıyla bozulmuş ve küçük devletçiklere bölünen Endülüs medeniyeti Beni Ahmer Devleti’nin yıkılmasıyla sona ermiştir.

Kurtuba şehrindeki bir kütüphanede yer alan kitap sayısının Avrupa’nın tüm kütüphanelerinde bulunandan daha fazla olduğu düşünülürse nasıl yüksek bir medeniyet kurulduğu daha iyi anlaşılır. Bugün İspan- ya’nın başkenti Madrid’i de bir kale şehir olarak Müslümanlar kurmuş ve yedi yüz yıl kadar ellerinde bulundurmuşlardır.

İslam medeniyetiyle Batı medeniyeti arasında köprü görevi gören Endülüs’te yetişmiş İbn Hazm, İbn Arabi ve İbn Rüşt gibi âlimler hem Doğu’da hem Batı’da saygıyla karşılanan isimler olmuştur.
ıdülûste Al:ın Kule ile (ön planda) Işbîliye Ulucamisi’nin günümüzde Santa Maria Kilisesi’ne can kulesi olan minaresi Sanat ve süsleme açısından çok zengin bir birikime sahip olan Endülüs sanatı, müdeccen sanatı ismiyle bugün bile devam etmektedir.

Paylaşalım

Türkiye ile gönül coğrafyamız arasındaki tarihî ve kültürel bağların güçlenmesine yönelik önerilerinizi yazarak arkadaşlarınızla paylaşınız.

  • Cevap: Kültürel etkileşimi artırmak için Türkiye ve diğer gönül coğrafyamız ülkeleri arasında kültürel değişim programları, festivaller ve sanatsal etkinlikler düzenlemek önemlidir. Bu sayede insanlar arasında daha derin bir anlayış ve bağ kurulabilir. Tarihî bağları güçlendirmek için ortak tarihî mirası paylaşmak ve korumak amacıyla işbirliği yapılmalıdır. Ortak projeler, tarihî eserlerin restorasyonu ve ortak araştırmalar gibi faaliyetler ile bu bağlar daha da güçlenebilir. Eğitim alanında işbirliği yaparak öğrenci ve akademisyen değişim programları düzenlenmeli ve ortak tarih ve kültür dersleri sunulmalıdır. Bu sayede genç nesiller arasındaki bilgi ve anlayış paylaşımı artırılabilir.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 120 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!