Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 121

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 121 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 121

Endülüs Medeniyeti Üzerine Söylenenlerden Bir Demet

Ben, akademik kariyerime Orta Çağ şiiri üzerine çalışarak başladım. Özellikle Güney Fransa’da doğmuş ve yeni enstrümanlarla, yeni tempo/ritim/vuruşlarla, aşk üzerine yeni Fikirlerle 11 ve 12. yüzyıllarda Avrupa müzik kültürünü dönüşüme uğratmış bir şiir-şarkı türü olan Troubadour’lar ile ilgileniyordum. Bu çalışma beni, çok kültürlü ve çok lisanlı bir sosyal ortama sahip olmuş, üstün kültürel nitelikleriyle bizim karanlık Orta Çağlarımızı aydınlatmış ve de Avrupa tarihi ve kültürünün bir parçası olan ‘çağların harikası’ Endülüs’e yöneltti.

Derhâl Endülüs’ü her yönüyle öğrenmeye karar verdim ve sonuçta ‘Dünyanın Övünç Kaynağı: Müslümanlar, Yahudiler ve Hıristiyanlar Orta Çağ İspanya’sı Endülüs’te Hoşgörü Kültürünü Nasıl Ortaya Koydular?’ adındaki kitabımı yazarak New York’ta piyasaya sürdüm. Umduğumdan daha çok ilgi gördü. Wall Street Journal, Washing- ton Post, National Revievv, Nation, Los Angeles Times, Miami Herald, National Post gibi pek çok ABD ve Kanada basın-yayın organı kitaba yer verdiler.

Benimle yaptıklar röportajlarda daha çok Müslümanların Endülüs’te uygulamış oldukları tolerans ve adalet düzeninin özelliğini, Endülüs’ten Avrupa’ya ne gibi etkilerin olduğunu, Avrupa tarihi içerisinde Endülüs gibi 7-8 asırlık bir büyük parçanın neden çok az bilindiğini ve bugün Müslümanların bu olağanüstü tarihlerini hatırlayıp hatırlamadıklarını sordular.

Müslümanlar miladi 10. yüzyılda İspanya’da öyle bir medeniyet vücuda getirdiler ki o medeniyette ilimler genel muğlak inançlardan ibaret olmaktan çıkmış, pratik hayatla uyuşan sanatla’ ve teknikler şeklini almıştır. Genel olarak Müslümanlar, Orta Çağ’da bizzat bilimsel düşünüşü ve sanatsal yaşayışı gösterenlerdi ki biz bugün bunu Almanlara nispet ediyoruz. Yunanlıların aksine Müslümanlar, laboratuarlarda sabırla deneyler yapmaktan bıkmamıştılar. Tıp ve mekanik dallarında olduğu gibi, gerçekte bütün bilimlerde kendi doğallıkları içinde dikkat çekiciydiler. İlimleri hiçbir aracı kullanmadan doğrudan halkın hizmetine sunmuşlardı. Francis Bacon’a mal etmekten hoşlandığımız her şeyi AvrupalIlar Müslümanlar- dan miras almışlardır. Bunlar tabiatta “beşer ikliminin topraklarına yayılmıştır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 121 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!