Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

Bilginin Kullanımı ve Muhafazası
Hz. Muhammed’e (s.a.v.) gelen ilk vahyin “Oku!”35 36 37 emri olması, onun şahsında insanlık için büyük bir nimettir. İlk emri “Oku!” olan İslam’ın ortaya koyduğu medeniyet, tarih boyunca bilgi üretiminde insanlığın birikimini ve ihtiyacını gözetmiştir. İslam medeniyeti bünyesinde fizikten metafiziğe, ahlaktan siyasete çeşitli konularda düşünce tarihine etki eden eserler kaleme alınmıştır. Bu eserler sayesinde bilgi muhafaza edilerek bugüne ulaşmıştır. Müslümanlar gittikleri her coğrafyada âlimler yetiştirmiş, medrese ve kütüphaneler kurmuştur.

Bilginin özellikle günümüzde insanların zararına da kullanılabildiği sıkça görülmektedir. Teknoloji alanında bilginin artmasıyla yaşanan gelişmeler ne yazık ki savaşlara, doğal kaynakların tüketilmesine ve çevre felaketlerine yol açabilmektedir. Bu yüzden bilgiye sahip olan kimselerin çok daha dikkatli ve sorumlu davranması gerekir. Nitekim Hz. Peygamber “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. “J6 buyurur.

Bilginin bir sonraki nesle aktarılmasında öğreten ve öğrenen ilişkisi önemli bir yer tutar. İnsanlığın sahip olduğu İlmî birikim kuşaklar boyunca kesintisiz olarak bilginin aktarılmasıyla oluşmuştur. Yine kitaplar ve kütüphaneler de bilginin muhafazası ve bir sonraki nesle aktarılması konusunda çok önemli bir yere sahiptir.

Konuşalım

Geçmişten günümüze bilgiyi korumak için hangi yollara başvurulduğunu arkadaşlarınızla konuşunuz.

  • Cevap: Bilgiyi korumak için geçmişten günümüze kullanılan yöntemler arasında el yazmaları, kitaplar, kütüphaneler ve bilimsel yayınlar önemli bir rol oynamıştır. Dijital çağda ise bilgi koruma daha fazla dijital depolama, veri yedeklemesi ve bilgi güvenliği önlemleri üzerine odaklanmıştır. Ayrıca, arşivler, müzeler ve bilimsel araştırma enstitüleri gibi kurumlar da tarihsel ve kültürel bilgileri korumak için kullanılmıştır.

Sizce iman eden bir kimseden beklenen davranışlar nelerdir?

  • Cevap: İman eden bir kişiden beklenen davranışlar, öncelikle Allah’a inanmak ve O’na itaat etmekle başlar. İslam’da adaleti ve iyiliği teşvik etmek, dürüstlük, sabır ve şükretmek gibi ahlaki değerlere uygun hareket etmek önemlidir. Aynı zamanda İslam’ın beş şartını yerine getirerek, şehadet etmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmek gibi dini görevlere riayet etmek de iman eden bir kişiden beklenen davranışlardır. Bu davranışlar, imanın bir yansıması olarak kabul edilir ve kişinin Allah’a olan bağlılığını gösterir.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 24 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!