Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 26

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 26 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 26

İman İkrar İlişkisi
İkrar etmek dil ile ifade etmektir. Kişinin inandığını dil ile ikrar etmesi iman etmiş olması için şart değildir. Ancak ikrar sayesinde bir kimse mümin ve Müslüman olarak tanınır. Herhangi bir baskı veya geçerli mazeretin bulunmadığı olağan durumlarda, imanını kalbi ile tasdik eden bir kimsenin bunu diliyle de ikrar etmesi gereklidir.
İman Amel İlişkisi
Amel, dünyada ve ahirette ceza veya mükâfat konusu olan her türlü iş, davranış ve tutumdur. Mülk suresi 2. ayette Yüce Allah “O ki hanginizin daha güzel davranacağını sınamak için ölümü ve hayatı yaratmıştır…” buyurarak kulun her söz ve davranışının değerlendirileceğini haber verir.
Kur’an-ı Kerim’de Allah’a iman ile salih amel birbirinden ayrı ancak biri diğerini tamamlayıcı şekilde kullanılır. “İman edip salih ameller işleyenlere gelince onlar için içinden ırmaklar akan cennetler vardır. İşte bu büyük başarıdır.”43 buyrularak iman ile amelin birbirini tamamladığına dikkat çekilir. Çünkü amellerin değer kazanabilmesinin ön şartı imandır. İmanın varlığını koruyabilmesi için salih amelle desteklenmesi gerekir. İslam âlimlerinin büyük çoğunluğu ameli imanın bir parçası olarak görmemiştir. İman kalp ile tasdik, dil ile ikrar etmektir.
Kişi, dinin emir ve yasaklarını kabul ettiği hâlde gereğini yapmadığında günahkâr olur. Günahkâr olması onu iman dairesinden çıkarmaz. Yüce Allah onu dilerse affeder, dilerse cezalandırır.

Değerlendirelim

Verilen ayetleri iman amel birlikteliği açısından değerlendiriniz?

• “İman edip hayırlı işler yapanlara gelince, onlar da cennetliktirler; onlar orada ebedî kalacaklardır.”
(Bakara suresi, 82. ayet.)
• “İman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapanları, içinde ebedî kalmak üzere, içinden ırmaklar akan cennetlere koyacağız. Allah bunu hak bir söz olarak vaad etti. Allah’tan daha doğru sözlü kim olabilir.”
(Nisa suresi, 122. ayet.)
• “İman edip dünya ve ahiret için yararlı işler yapanlar, rablerinin izniyle içinde ebedî kalacakları ve içinden ırmaklar akan cennetlere konulacaklar ve orada selâmla karşılanacaklardır.”
(İbrahim suresi, 23. ayet.)
• “Biz, iman edip dünya ve ahirete yararlı işler yapanların (önceki) kötülüklerini mutlaka sileriz ve onları yaptıklarının daha güzeliyle ödüllendiririz.”
(Ankebût suresi, 7. ayet.)

  • Cevap: Verilen ayetler, imanın yalnızca bir inanç ifadesi olmadığını, aynı zamanda imanın hayırlı işlerle desteklenmesi gerektiğini vurgular. İman edip hayırlı işler yapanlar için cennet vaadi verilir ve bu, inanç ile eylemin birlikteliğinin önemini yansıtır. İman, bir Müslümanın yaşamını şekillendiren ve onun topluma olumlu bir katkıda bulunmasını teşvik eden bir güç olarak görülür. Ayrıca, imanın ve iyi işlerin Allah’ın bağışlayıcılığı ve ödüllendirmesiyle bir araya geldiği vurgulanır.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 26 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!