Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65

“9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Sayfa 65 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Din Kültürü Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 65

kısmının kılması yeterlidir.1* İlimle meşgul olmak, iyiliği emredip kötülükten sakındırmak, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, toplum için zorunlu olan bazı meslekleri yerine getirmek gibi durumlar farz-ı kifayeye örnek olarak verilebilir. Bu tür ibadetleri bazı Müslü- manlar yerine getirdiğinde diğer Müslümanların üzerinden sorumluluk kalkmış olur ancak kimse yerine getirmezse bundan bütün Müslümanlar sorumlu olur.

Müslüman, dinin farz kıldığı bütün fiilleri kayıtsız şartsız yerine getirmekle yükümlüdür. Farzların yerine getirilmesinde sevap, terk edilmesinde günah vardır.

Vacip, yapılması farz kadar kesin olmayan fakat sünnetten daha kuvvetli olan dinî hükümlerdir. Bu anlamdaki vacip terimi Hanefi mezhebinin görüşlerinde yer alır. İslam hukuk bilginlerinin çoğu vacibi, farz anlamında kullanmıştır. Vitir ve bayram namazlarını kılmak, ramazan ayında fitre vermek, namazda Fatiha suresini okumak ve kurban kesmek vaciptir. Vacip olan bir işin yapılması farz gibi zorunludur.

Vol, âdet, huy, tavır, davranış gibi anlamlara gelen sünnet; Hz. Peygamber’in sözleri, davranışları ve sahabilerinin yapmış olduğu iyi davranışları onaylamasıdır. Sünnet, Hz. Peygamber’in farz ve vacip dışında yapmış olduğu ibadet, tavsiye ve öğütlerdir.13 14

Hz. Muhammed (s.a.v.) insanlık için bir rehberdir. O, İslam’ın nasıl yaşanması gerektiği konusunda en güzel örnektir. Bu yüzden sünnet, Kur’an’dan sonra İslam’ın en temel kaynağıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Meb Yayınları Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Sayfa 65 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Din Kültürü Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!